Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που στον χθεσινό τελικό είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ μίλησε στο MEGA για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Εφήβων στο Eurobasket.

Ο νεαρός μπασκετμπολίστας είπε ότι η Τουρκία βγάζει παίκτες με μεγάλα ταλέντα και αυτό έκανε αρκετά δύσκολο το έργο της Εθνικής, η οποία μπήκε αρκετά μουδιασμένη και αγχωμένη στο γήπεδο.

Για τον θρίαμβο της Εθνικής, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε ότι μετά τις δύο ήττες στον όμιλο ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο αλλά μετά παρουσιαστήκαμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι γιατί «οι ήττες φτιάχνουν τις ομάδες». Για τους δύο παλαιότερους παίκτες που κάλεσε για να σηκώσουν την κούπα, ο Χαραλαμπόπουλος ομολόγησε ότι εκείνη την στιγμή την είχε ονειρευτεί μαζί με τα συγκεκριμένα παιδιά.

«Μεγάλη τιμή για μας η ανακοίνωση του Νίκου Γκάλη που είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει περάσει ποτέ από τα ελληνικά παρκέ» είπε ο Χαραλαμπόπουλος για τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Νίκος Γκάλης στα «χρυσά μωρά» της Εθνικής.

Ο Χαραλαμπόπουλος μίλησε και για τον πιο πιστό φαν της Εθνικής, το παιδί με κινητικά προβλήματα που βρισκόταν σε κάθε αγώνα της Εθνικής. Είπε ότι οι παίκτες έκαναν τα πάντα για του δώσουν την χαρά της κατάκτησης του Eurobasket.

Για όλη αυτή την εμπειρία, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε ότι παίζει μεγάλο ρόλο το κλίμα μέσα στην ομάδα.