Η ομάδα του Μαρτίνο επικράτησε με 2-0 της Σλοβακίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέρα και χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στη Ν. Ζηλανδία για να βρεθεί στην επόμενη φάση.
Η ομάδα του Μαρτίνο επικράτησε με 2-0 της Σλοβακίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέρα και χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στη Ν. Ζηλανδία για να βρεθεί στην επόμενη φάση.Απέναντι στην Ιταλία ο Χεράρδο Μαρτίνο παρέταξε την Παραγουάη με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί. Τώρα αντίπαλος ήταν η Σλοβακία και όπως ήταν φυσικό ο Αργεντινός τεχνικός άλλαξε τακτική, άλλωστε η δυναμικότητα των δύο ομάδων δεν έχει καμία σχέση. Έτσι, ο 47χρονος τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει τακτική βάζοντας έναν επιπλέον επιθετικό τον Σάντα Κρουζ. Το πλάνο έπιασε τόπο από την αρχή, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Σάντα Κρουζ παραλίγο να σκοράρει.
Από την πλευρά της η Σλοβακία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ειδικά στο χώρο του κέντρου όπου ο Σκρμπα ήταν απελπιστικά μόνος του απέναντι στους τρεις μέσους της Παραγουάης που μάρκαραν κι έτρεχαν. Έτσι, επιθετικά η ομάδα του Βάις ήταν ακίνδυνη με τους Λατινοαμερικάνους να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Και αφού Μπάριος και Βαλντές σε τρεις περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν (18′, 23′, 25′), ήρθε ένας μέσος να δώσει την λύση.
Ήταν το 27ο λεπτό όταν ο Μπάριος με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Βέρα ο οποίος στη κίνηση πάνω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούχα. Μετά το γκολ θα περίμενε κανείς ότι η Σλοβακία θα έβγαινε μπροστά και θα απειλήσει αλλά το πρόβλημα στο κέντρο παρέμενε. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις ήταν νωθρή και μάλιστα παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Σάντε Κρουζ νικήθηκε λίγο πριν το τέλος από τον Σλοβάκο πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παραγουάη αποφάσισε να δώσει χώρο στην Σλοβακία και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, αφού πλέον είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Οι Σλοβάκοι άρχισαν να πιέζουν ψηλά, πήραν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά από την εστία του Βιγιάρ, αφού οι παίκτες του Μαρτίνο είχαν κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους.
Η Παραγουάη μάλιστα είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όταν στο 72′ ο Βέρα από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Η Σλοβακία συνέχιζε να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του Βιγιάρ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά η Παραγουάη έφτασε στο 2-0 λίγο πριν το τέλος φτάνοντας στη νίκη με τον Ριβέρος καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη και κάνοντας ταυτόχρονα το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.
Πηγή: Gazzeta.gr