Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι μετά την ήττα της ομάδας του, Σιένα, από τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Βαρκελώνης.

«Μου φαίνεται πως υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια στους διαιτητές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τα φάουλ που μας χρέωσαν είναι πολλά και η διαφορά στις ελεύθερες βολές ήταν μεγάλη. Όταν χάσαμε παίκτες με φάουλ αρχίσαμε να χάνουμε και την αυτοπεποίθησή μας. Εγώ έτσι το είδα τουλάχιστον. Έπρεπε να παίξουμε με διαφορετική άμυνα, αφού βλέπαμε πως χρεωνόμασταν με φάουλ. Κάποια φάουλ που δόθηκαν δεν έπρεπε να δοθούν. Όμως με αυτή την άμυνα φτάσαμε μέχρι εδώ φέτος», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Πάντως δεν παρέβλεψε και τα λάθη της δικής του ομάδας. «Ήμασταν έτοιμοι για αυτόν τον ημιτελικό και πιστεύω πως μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό, υπήρχε έλεγχος και τακτική, πολλά επιθετικά ριμπάουντ για μας στην αρχή. Καταφέραμε να φτάσουμε κοντά. Ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να πετύχουμε εύκολα καλάθια κι όχι μόνο τρίποντα. Είχαμε 2/18 λέι απ και θα έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας για να έχουμε τύχη στον αγώνα. Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα πολλά λάθη και να αναγνώσουμε καλύτερα τις καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Όταν παίζαμε καλή άμυνα δεν σκοράραμε κι όταν σκοράραμε δεν παίζαμε καλή άμυνα. Δεν χάσαμε το ματς προτού τελειώσει, παλέψαμε μέχρι το τέλος, ξαναμπήκαμε στο τέλος παρότι οι αντίπαλοί μας είχαν ξεφύγει με 12 πόντους, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Πηγή: sportfm.gr