Ασύνδετος, ακίνδυνος στην επίθεση και με πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιωμένος στο δεύτερο παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ, στο φιλικό παιχνίδι με τη Ροτ Βάις Έρφουρτ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε τη γερμανική ομάδα (τρίτης κατηγορίας) 1-0 με γκολ του Φιλομένο στο 77′, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται, για να έχει τύχη στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας από την αρχή του ματς, αλλά παρουσίαζε προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ τα αμυντικά κενά του (όπως και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή. Οι Βιτόλο και Σορλέν δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» την Έρφουρτ από τα πλάγια, χωρίς επιτυχία, όμως, ενώ οι Φιλομένο και (ειδικά ο) Μουσλίμοβιτς ήταν εξαφανισμένοι.

Η άμυνα, όπως προείπαμε, είχε πολλά κενά και έκανε πολλά λάθη, ενώ εκτέθηκε τρεις φορές (έσωσε και τις τρεις ο Χαλκιάς). Με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, να ψάχνεται (δεν είχε ούτε μία καλή φάση μπροστά από τον Ορλισχάουζεν), ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Μία εικόνα, η οποία, αν μη τι άλλο, προβλημάτισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που παρακολουθούσε άλλη μία αποκαρδιωτική εμφάνιση του, μία ημέρα πριν την κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League και μερικές μέρες πριν τον πρώτο αγώνα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πηγή: sport-fm