Ό,τι περνάει από το χέρι του υποσχέθηκε να κάνει ο Γεράσιμος Βεντούρης, προκειμένου να παραμείνει ο Κώστας Μήτρογλου στον Πανιώνιο.

«Μακάρι να βρω μια άκρη με τον Ολυμπιακό και να μείνει άλλον ένα χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ .

«Θα μιλήσω με τον Λεμονή για την επέκταση της συνεργασίας μας», είπε για τον 50χρονο κόουτς, ενώ επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα από υποψήφιους επενδυτές…

Νιώθετε δικαιωμένοι, τώρα που ο Πανιώνιος κατάφερε να σωθεί και μαθηματικά;
«Αλίμονο… Τώρα που κοιτάμε πίσω, ήταν μία τρέλα αυτό που κάναμε! Να πάρουμε, δηλαδή, τις μετοχές της ΠΑΕ και να την τρέξουμε εμείς».

Τελικά, θεωρείται ότι το να αναλάβει ο Ερασιτέχνης να «τρέξει» και την ΠΑΕ «βγήκε σε καλό» του Πανιωνίου; Άσχετα με το ότι η ομάδα κατάφερε, τελικά, να πετύχει το στόχο της παραμονής…
«Δεν είναι καθόλου άσχετο, όπως αποδείχθηκε. Φέραμε ηρεμία στην ομάδα. Ηρεμία που κανείς δεν μπορούσε να δώσει στην ομάδα, χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τους έξυπνους… Δεν ήταν κάτι… μέσα στη λογική αυτό που κάναμε. Με βάση με την ελπίδα αναλάβαμε και κόντρα στον… καιρό! Και από οικονομική και από ψυχολογική και από βαθμολογική άποψη».

Σε διοικητικό επίπεδο, ποια είναι η επόμενη μέρα; Έχετε τονίσει πολλές φορές ότι κύριο μέλημά σας είναι να βρεθεί επενδυτής;
«Κύριο μέλημά μας, δεν είναι. Απλά, είναι από τα βασικότερα. Ωστόσο, πρέπει να προχωρούμε με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει κάποιος. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε να βρεθεί επενδυτής. Η ομάδα έχει θέματα που πρέπει να ”τρέξουμε”».

Αληθεύει ότι δεχτήκατε… διερευνητικά τηλεφωνήματα από δύο επενδυτές, οι οποίοι σας εξέφρασαν την επιθυμία τους να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών;

«Ναι, με πήραν δύο άνθρωποι, οι οποίοι, πράγματι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους. Ζήτησαν να μάθουν οικονομικά στοιχεία και από εκεί και πέρα… περιμένουμε να δούμε αν το ενδιαφέρον αυτό γίνει και επίσημο».

Αν, τελικά, δεν βρεθεί επενδυτής, τότε; Τι πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι; Θα γίνουν περικοπές, θα παραχωρηθούν παίκτες;
«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον ομάδων για παίκτες μας. Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πρέπει να συζητήσουμε και με τον προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει. Άλλα προγραμματίζεις και άλλα σου βγαίνουν στην πορεία. Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες. Η εμπειρία μου, μου λέει ότι, άλλα προγραμματίζεις και άλλα σου τυχαίνουν στην πορεία…».

Σε ό,τι αφορά τον Τάκη Λεμονή και τον Κώστα Μήτρογλου…
«Ο κόουτς έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο. Δεν τίθεται κανένα θέμα. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσω μαζί του ακόμα και για την επέκταση της συνεργασίας μας. Να ξέρει, δηλαδή, ο κ. Λεμονής ότι έχει μπροστά του ένα μεγάλο πλάνο. Αποδείχτηκε μία εξαιρετική επιλογή. Όσον αφορά τον Μήτρογλου, ήταν η… μαγιά που έδεσε τη ζύμη. Αλλά δεν ήταν μόνος του. Και οι συμπαίκτες του τα έδωσαν όλα στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Λεμονής κατάφερε να ”βγάλει” το 100% από τους ποδοσφαιριστές. Για τον Μήτρογλου, μακάρι να βρω μια άκρη με τον Ολυμπιακό και να μείνει μαζί μας για άλλον ένα χρόνο. Αλλά δεν έχω μιλήσει, ούτε με τον Κώστα, ούτε με τον Ολυμπιακό… ακόμα».

Για τα συμβόλαια των Κοντοέ, Γιόνσον και Γουνδουλάκη, που λήγουν…

«Έχει γίνει, ήδη, μία προκαταρκτική συζήτηση και με τους τρεις. Και οι τρεις έδειξαν θετικοί και νομίζω ότι θα τα βρούμε σε λογικά πλαίσια».

Πηγή: sportfm.gr