Αποκαλυπτικός και δηκτικός όπως πάντα ο Νίκος Αλέφαντος, τα είπε όλα στον Γιάννη Καρατζαφέρη και στην εκπομπή του ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ «Δοκάρι και μέσα».

Πιο αναλυτικά:

Για τον υποβιβασμό της Λάρισας:
«Η Λάρισα είχε μεγάλη ομάδα στο παρελθόν. Αλλά φέτος ο Πηλαδάκης έκανε εγκλήματα. Κυρίως με τους προπονητές. Έφερε τον Παπακώστα, μετά έναν Σκανδιναβό, ανύπαρκτοι αυτοί οι προπονητές».

Για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν:
«Η Α’ Εθνική είναι η μέρα με την νύχτα, με την Β΄Εθνική. Αν οι τρεις ομάδες μείνουν όπως είναι τώρα, με το υλικό που έχουν, θα ανέβουν αμέσως. Εγώ στο λέω».

Για τον Ατρόμητο:
«Είναι μεγάλη δουλειά ο τελικός. Δεν πρέπει να παίξει ένα ποδόσφαιρο, όσα έρθουν και όσα πάνε. Έχει καλούς παίκτες να τρέξουνε στο κέντρο. Με Τάτο, Νεμπεγλέρα. Έχει κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά. Είναι θέμα στρατηγικής. Να το παλέψεις ακόμα και αν χάσεις με 1-0. Να της βγάλεις την ψυχή της ΑΕΚ».

Για τον Χιμένεθ:
«Πάλεψε τα μεγάλα ματς. Αν πάρει και το κύπελλο, θα πει ότι μετά από 9 χρόνια πήρα μια κούπα. Ότι κέρδισα στον τελικό τον Ατρόμητο, αλλά πιο πριν είχα κερδίσει μεγάλες ομάδες. Η ιστορία από το 6-0 τελείωσε. Δεν πρέπει να μείνουν εκεί. Να πάρουν το κύπελλο και να πάρουν την 2η θέση»

Για τον Βαλβέρδε και όχι μόνο:
«Δεν μπορούμε να κρίνουμε το ματς με τον Ατρόμητο. Κατέβασε μια ομάδα με πολλές αλλαγές. Με τον μικρό στο τέρμα. Θέλει έναν μεγάλο τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός. Θα πας να πάρεις από εξωτερικό τερματοφύλακα. Ραούλ Μπράβο και Χολέμπας θα βγάλουν την χρονιά. Πρέπει όμως να πάρεις παίκτες. Δεν κάνουν όλοι αυτοί στην βασική ενδεκάδα. Έφερε τον Ουρτάδο, δεν ακούμπησε. Ο Φετφατζίδης είναι στα κάτω του. Αυτό το παιδί πρέπει να ακούει Αλέφαντο για να παίξει μπάλα. Πρέπει να πάρει δύναμη, ταχύτητα».

Για τον Ολυμπιακό και τον Β. Μαρινάκη:

«Ο Μαρινάκης συνεχίζει την παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός να φέρνει παικταράδες. Θα πρέπει να πάρει δύο χαφάρες και έναν επιθετικό. Ας φύγει ο Πάντελιτς, να έρθει ο Κλόζε, θα έχεις και ακόμα 3 παίκτες, θα γίνεται χαμός. Πάρε και Παπασταθόπουλο. Πρόεδρε στο λέω. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει πορεία σαν της Σάλκε. Ο Ολυμπιακός θα πάρει 24 εκ. ευρώ. Δύσκολα θα περάσει ο δεύτερος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λεφτά με εισιτήρια και διαρκείας. Είναι 40 εκ ευρώ. Και στα δύο χρόνια 80 εκ. ευρώ.Το καλό που έκανε στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης είναι ότι έδωσε την ομάδα στον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης έχει κέφι, πάθος τον λατρεύει τον Ολυμπιακό. Θέλει να πάρει και άλλα πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Έφυγε ο Πατέρας, έφυγε ο Βγενόπουλος. Δεν έχουν λεφτά. Πως τον καταντήσανε. Δεν σηκώνεται ο Παναθηναικός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν κόσμο, καλούς παίκτες, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε για πρωτάθλημα. Γιατί λοιπόν να μην πάρει 3 παικταράδες ο Μαρινάκης να παίρνει τα πρωταθλήματα; Και έρχομαι στον Βαλβέρδε. Που να πας στην Ισπανία; Σε παίρνει η Βιγιαρεάλ, η Σεβίλλη, οκ. Τι να κάνεις στην Χέρκουλες και στις υπόλοιπες; Με ποιά λογική τον δίνεις τον Παπαδόπουλο και κρατάς τον Ποτουρίδη; Εσύ λοιπόν προπονητή πάρε τον Παπασταθόπουλο και ψήσε τον Ποτουρίδη».

Για Παναθηναϊκό:
«Το έχουμε πει. Έχει πρόβλημα στον άξονα. Είναι αργός. Είναι αργοί οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σίλβα. Αν υπήρχαν παίκτες γρήγοροι, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα».

Πηγή: sportfm.gr