Για τα όσα πρωτόγνωρα -γι’ αυτόν- έζησε στην Τούμπα, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στα ισπανικά Μέσα ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιάνος προπονητής, αναφορικά με το «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, είπε: «…ένα γκρουπ οπαδών και το διευκρινίζω, γιατί δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να μας επιτεθούν. Ευτυχώς, τρέξαμε γρήγορα στ’ αποδυτήρια. Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μας βοήθησαν».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

«Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή από την αρχή κι όταν σκοράραμε, το πλήθος έγινε πολύ νευρικό, μέχρι που κάποια στιγμή, ένα γκρουπ οπαδών και το διευκρινίζω, γιατί δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι, από τους πιο βίαιους εξ αυτών, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φωτοβολίδες, ρουκέτες και προσπάθησαν να μας επιτεθούν. Ευτυχώς, τρέξαμε γρήγορα στ’ αποδυτήρια, όμως, ο τερματοφύλακάς μας, ο Σάχα δέχτηκε ένα καπνογόνο στην πλάτη, το οποίο, ευτυχώς, του έκαψε μόνο τη φανέλα. Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μας βοήθησαν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, παίκτες και προσωπικό κι έδειξαν τη συναδελφική τους αλληλεγγύη, καθώς μας πήγαν μέχρι τα αποδυτήρια. Ξεκαθαρίζω ότι κανείς δεν με ακούμπησε. Αυτά τα γεγονότα ωστόσο, που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συχνά, βλάπτουν την εικόνα του», είπε αρχικά.

Όσο για τον τελικό με τον Ατρόμητο, τόνισε: «Έχουμε καλή ψυχολογία ενόψει τελικού, αλλά δεν έχουμε καμιά σιγουριά, ακόμα κι αν μας δίνουν τον τίτλο του φαβορί. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πέρυσι στο Κύπελλο είχε πάλι καλή πορεία κι έφτασε μια ανάσα από την έξοδο στο UEFA. Έχουν πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνω ότι καταφέραμε να βγάλουμε έξω μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκλεισε τον Ολυμπιακό κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, δήλωσε: «Έχουμε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια ως το φινάλε, αρχής γενομένης, την Κυριακή, με τον Ολυμπιακό. Ερχόμαστε από μία γεμάτη ένταση εβδομάδα, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω το ηθικό και τα κίνητρα των παικτών μου σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να παραγνωρίζω την κούραση και το γεγονός ότι είχαμε μόνο τρεις μέρες κενό για να ξεκουραστούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε, κάτι που σημαίνει ότι… κατεβάζουμε ταχύτητα. Όσον αφορά τη βαθμολογία, είμαστε σταθερά τρίτοι κι ασφαλείς στο πρωτάθλημα και σε καλή θέση, αν συνυπολογίσουμε το μπάτζετ των δύο πρώτων, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί με 13 παίκτες».

Κλείνοντας, ο Χιμένεθ έκανε μία μίνι αποτίμηση της σεζόν που τελειώνει, βάσει της παρουσίας του στην Ένωση: «Έχουμε μία ισορροπία η οποία με βοηθάει σε προσωπικό επίπεδο, καθώς μου επιτρέπει να ωριμάσω κι ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας. Είναι δεδομένο ότι η δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν συγκρίνεται με το ισπανικό, ωστόσο, όλα τα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολα. Κάθε παιχνίδι το ζεις με πάθος, υπάρχει μεγάλη πίεση, το ποδόσφαιρο είναι σκληρό κι επιθετικό και θα πρέπει να κοντρολάρεις και τη διάθεσή σου, τη φιλοσοφία σου, τις ιδέες σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να προπονήσεις ομάδα στην Ελλάδα».

Πηγή: sportfm.gr