«Εμείς αγωνιζόμαστε γι αύτη την ήμερα. Οι αθλητές ήθελαν να τρέξουν.Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι δεν κατάλαβα από την αρχή πως ήθελαν να μας πετάξουν έξω από τους Αγώνες», είπε ο Χρήστος Τζέκος απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών που δεν έκρυψαν ότι αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο από έδρας για «πολλές συμπτώσεις».

Έτσι, ο Χρήστος Τζέκος, όχι μόνο αρνήθηκε ότι ήταν σκηνοθετημένο το περίφημο τροχαίο, αλλά υπήρχε κόλπο να πετάξουν έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους αθλητές μας.

Και πρόσθεσε πως μετά από ισχυρές πιέσεις ακόμα και για τη γυναίκα και το παιδί του αναγκάστηκε να συναινέσει στην παράδοση των ταυτοτήτων των αθλητών.

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Κεντέρη ο προπονητής τους είπε ότι είναι ένας δυνατός αθλητής, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί όλο αυτό έκτος, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την απουσία Κεντέρη. Αντίθετα μετά βεβαιότητας είπε ότι η Κατερίνα Θάνου θα είναι παρούσα στην επόμενη συνεδρίαση και θα απολογηθεί για όσα της αποδίδονται.

Και μια ερώτηση για την ιστορία έκανε ο πρόεδρος στον Τζέκο ζητώντας να μάθει, όπως είπε αν οι αθλητές είχαν ελπίδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να λάβει την απάντηση ότι κατέβαιναν στο στίβο με ελπίδες και οι δυο. Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του αυτόπτη μάρτυρα που τους μετέφερε στο ΚΑΤ και των γιατρών που τους εξέτασαν.