Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Παίκτης που με την εκτελεστική του δεινότητα και τις ικανότητές του έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και όχι μόνο στο σκοράρισμα. Ένας ποδοσφαιριστής που οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν και ένας από τους πολύ αγαπημένους παίκτες του κόουτς Μεντιλίμπαρ.

Ο διεθνής Μαροκινός, που αναμένεται να λείψει στο προσεχές διάστημα λόγω του Copa Africa, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητες της διοίκησης της ΠΑΕ μαζί με το νέο συμβόλαιο του Μεντιλίμπαρ. Δύο νέα συμβόλαια που η στόχευση είναι να κλείσουν θετικά το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ελ Κααμπί είναι γενικά ένας παίκτης που περνάει καλά στην Ελλάδα και έχει δεθεί για τα καλά με τον πειραϊκό σύλλογο. Οι ενδείξεις για το νέο deal του για συμβόλαιο ήταν και εξακολουθούν να είναι θετικές. Ήδη από το προηγούμενο συμβόλαιό του ο Ολυμπιακός τον είχε κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του υπάρχοντος ρόστερ.

Στον Μεντιλίμπαρ αρέσει πολύ ο Ελ Καμπί και για τις τακτικές και αμυντικές του αρετές. Για τον τρόπο που πιέζει, το πόσο πολύ τρέχει στο γήπεδο χωρίς τη μπάλα, τους χώρους που καλύπτει αλλά και ότι δεν έχει κανένα θέμα να κινηθεί ως εξτρέμ ή όπου χρειαστεί για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος φαίνεται πως έχει απορρίψει προτάσεις από τη Γαλλία, μιας και προτεραιότητά του είναι η παραμονής στο Λιμάνι. Τη φετινή σεζόν σε 22 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη μετρά 15 γκολ και 2 ασίστ.

Θυμίζουμε, πως ο Μαροκινός επιθετικός θα απουσιάσει σίγουρα από τον αγώνα με την Κηφισιά, στο Καραϊσκάκη, στις 20/12 και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από την πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Copa Africa, το οποίο ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου.

Αν υποθέσουμε ότι το Μαρόκο θα φτάσει ως το τέλος, τότε ο Ελ Κααμπί θα λείψει και από τα παιχνίδια με ΟΦΗ (Super Cup), Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.