Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν ξέχασε τον Τζορτζ Μπάλντοκ, προηγήθηκε, η Σάντερλαντ όμως έκανε την ανατροπή με γκολ του Γουότσον στο 95′ και με το τελικό 2-1 εξασφάλισε την άνοδο στην Premier League και παράλληλα το έπαθλο των… 240 εκατ. ευρώ!

Η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχασε ευκαιρία στο 2′ με τον Μουρ και κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο 25′ με τον Κάμπελ στην αντεπίθεση. Στο 34′, μάλιστα, η ομάδα του Σέφιλντ πίστεψε ότι έκανε και το 2-0 με τον Μπάροους αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Βινίσιους και το γκολ ακυρώθηκε.

Όπως και να έχει, στη συνέχεια οι «λεπίδες» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ και να βρεθούν αγκαλιά με τη νίκη, δεν το έβαλαν όμως και τελικά το πλήρωσαν… Η Σάντερλαντ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76′ ωραίο τελείωμα του Μαγιέντα και στο 95′ με το πολύ όμορφο πλασέ του Γουότσον έκανε και το 2-1 και πανηγύρισε την άνοδο στην Premier League.

Οι «μαύρες γάτες», όμως, έχουν κι άλλο λόγο να πανηγυρίζουν και αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς το έπαθλο που δίνεται στην ομάδα που εξασφαλίζει την άνοδο μέσω του τελικού των play off είναι πιο υψηλό από ποτέ φέτος: 240 εκατ. ευρώ θα μπουν στο ταμείο της Σάντερλαντ μετά το νέο deal της Premier League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.