Αισιόδοξος εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη παρουσιάστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο λόγος είναι η επάνοδος όλων των τραυματιών πλην του Άλεξ Μάριτς στις προπονήσεις. Πάντως ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε τις δυσκολίες της αναμέτρησης με τη Μάλαγα και τους κινδύνους που κρύβει η πρόσφατη αλλαγή προπονητή στην ισπανική ομάδα (Τσους Ματέο στη θέση του Αΐτο Ρενέσες).

«Είναι σημαντικό στοιχείο η αλλαγή προπονητή της Μάλαγα πριν από λίγες ημέρες. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Σαραγόσα οι αντίπαλοί μας έπαιξαν εξαιρετικά και με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Top 16, ούτε στην Ευρωλίγκα γενικότερα. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από δέκα ημέρες, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Ο Σάτο και ο Τέπιτς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς μας και μπορούν να μας βοηθήσουν, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως πριν και μπορούμε να κάνουμε καλύτερες προπονήσεις. Θα πρέπει, όμως, να προσπαθήσουμε πολύ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να πιάσουμε καλή απόδοση για να φτάσουμε στη νίκη. Ξέρουμε πως η Μάλαγα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα και τη δική μας προσπάθεια μέσα στο γήπεδο».

Ο Ντρου Νίκολας από τη δική του πλευρά σημείωσε: «Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα σε ένα ματς που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εύκολο. Το προπονητικό τιμ μάς μίλησε για τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος και τις αλλαγές που έγιναν με την αντικατάσταση του προπονητή. Αρχίσαμε καλά στο Top 16, αλλά το δεύτερο παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Η Μάλαγα έχει νέο προπονητή και κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της. Άλλωστε δεν υπάρχει εύκολο ματς στο Top 16. Όλες οι ισπανικές ομάδες που προκρίθηκαν στο Top 16 είναι καλές και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε εύστοχοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι καλό που παίζουμε στην έδρα μας και ξέρουμε πως ο κόσμος μας θα είναι εκεί για μας για μία ακόμη φορά».

Πηγή: sport-fm.gr