Στην κάμερα του Newsbeast μίλησε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος για τον μεγάλο τελικό του Conference League με αντίπαλο την Φιορεντίνα, κατά τη σημερινή Media Day της ομάδας.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η στιγμή που αρχίσατε να πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε στον τελικό είπε ότι: «από την αρχή πιστεύαμε ότι η ευρωπαϊκή μας πορεία θα είναι καλή. Πιστεύω ότι μετά πέναλτι με την Φενερμπαχτσέ είπαμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους».

Ερωτηθείς για το πώς θα καταφέρει η ομάδα να προετοιμαστεί χωρίς να την καταβάλλει το άγχος για ένα τέτοιο παιχνίδι είπε πως: «είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, είμαστε μια ομάδα, είχαμε μια δύσκολη σεζόν, τώρα οφείλουμε να απολαύσουμε, αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι να ακούσουμε τις οδηγίες. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού, άρα αυτό για εμάς είναι ένα έξτρα κίνητρο».

Σε ό,τι αφορά την σεζόν που έμοιαζε χαμένη αλλά μπορεί να γίνει η σημαντικότερη στην ιστορία ανέφερε ότι: «υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί αυτό, απλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αντάξια της προσπάθειάς μας. Από κει και πέρα επειδή είμαστε ομάδα ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του, είτε οδηγίες, είτε ακόμη παραπάνω δουλειά στην καθημερινότητα και πιστεύω ότι γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα που είναι να βρισκόμαστε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

«Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, εμείς οφείλουμε σαν παίκτες να εκπροσωπήσουμε αντάξια τον Ολυμπιακό και από κει και πέρα όλοι οι φίλαθλοι να είναι ενωμένοι μαζί μας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος», ήταν το μήνυμά του προς τον κόσμο.

Σε προσωπικό επίπεδο, για την αλλαγή επιπέδου μετά τη συμμετοχή στον τελικό είπε:
«Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου αλλά και για την καθημερινή μου δουλειά διότι πιστεύω ότι όποιος δουλεύει ανταμείβεται και πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο παράσημο σε κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε έναν ευρωπαϊκό τελικό».