Με γκολ των Αντεγέμι και Ριέρσον η Ντόρτμουντ πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (0-2) έπειτα από δέκα χρόνια, αποτέλεσμα που αφήνει τους Βαυαρούς στο -13 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν και ενώ απομένουν μόνο επτά αγωνιστικές για το τέλος της Bundesliga.

Μπορεί πριν την έναρξη του ματς ο ISIS να απείλησε με επίθεση έξω από την Allianz Arena μετά τη λήξη, κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως οι… τρομοκράτες, αν μας επιτρέπεται η φράση, ήταν οι Βεστφαλοί, οι οποίοι τελείωσαν τους Βαυαρούς από τη μάχη του τίτλου.

Στο 10′ η Μπορούσια έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μπραντ πέρασε την κάθετη για τον Αντεγέμι που νίκησε τον Ούλραϊχ από διαγώνια θέση για το 0-1, με τη Μπάγερν να προσπαθεί στη συνέχεια για την ισοφάριση αλλά να μην τα καταφέρνει.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήθελε απεγνωσμένα να κάνει την ανατροπή ώστε να διατηρήσει κάποιες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο 83′ όμως ο Ριέρσον με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2 και κλείδωσε για τη νίκη για τη Ντόρτμουντ και ουσιαστικά και το… πρωτάθλημα της Λεβερκούζεν!