Με γκολ των Ουάρντα και Αυλωνίτη ο Πανσερραϊκός νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής των play out της Stoiximan Super League, αποτέλεσμα που του δίνει σιγουριά σε ό,τι αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 6′ με το δοκάρι του Μιριτέλο στην αντεπίθεση, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο. Κάτι που βασικά δεν κατάφερε καμία εκ των δύο ομάδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική τους.

Στο να μη γίνει καλό παιχνίδι έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής με τα συνεχή σφυρίγματά του για το παραμικρό, με συνέπεια το ματς να μην έχει ρυθμό. Σε δύο περιπτώσεις, πάντως, προς το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 38′ και στο 40′ οι Σερραίοι θα μπορούσαν να σκοράρουν αλλά στην πρώτη φάση η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το σουτ του Στάικου ενώ στη δεύτερη πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Διαμαντή.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή και λίγα λεπτά είχαμε αλλαγή δεδομένων και σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα, αφού στο 56′ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιαμπλόνσκι σε κεφαλιά του Αυλωνίτη, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά την εξέταση του VAR και ο Ουάρντα εκτέλεσε στο 59′ για το 1-0.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε πλέον το προβάδισμα και είχε και την ψυχολογία με το μέρος της, με αποτέλεσμα να κυνηγήσει και το δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχε στο 74′: Εκτέλεση κόρνερ, σουτ του Αυλωνίτη και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίζει για μια νίκη που του δίνει ασφάλεια στη μάχη της παραμονής ενώ ο Αστέρας Τρίπολης μετράει δύο συνεχόμενες ήττες.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρομ, Διαμαντής (46’ Αυλωνίτης), Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (82’ Ουεντραόγκο), Στάικος, Γούλερι (66’ Τομάς), Ουάρντα, Χατζηστραβός (66’ Σοφιανός), Μπετανκόρ (75’ Άλεξιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος (60’ Ατιένθα), Καστάνιο, Άλβαρες, Γκαρσία, Αλάγκμπε (79’ Γκος), Σουρλής (46’ Γιαμπλόνσκι), Παλάσιος (60’ Κρέσπι), Μπαρτόλο (79’ Μάντζης), Καλτσάς, Μιριτέλο.