Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στα play out ο Βόλος, ο οποίος με γκολ των Κόμπα και Γκαρσία πέρασε με 2-0 από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι Θεσσαλοί ήταν αυτοί που καίγονταν για βαθμούς οπότε ήταν λογικό να περιμένει κανείς ότι θα έμπαιναν δυνατά στο παιχνίδι και θα έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, υπό την έννοια πως το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να γίνει κάτι ιδιαίτερο.

Ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας (57%), οι γηπεδούχοι, από την άλλη πλευρά, είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες (5-2) και γενικά στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση και γενικά καμία εκ των δύο ομάδων δεν έπειθε με την απόδοσή της.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48′, το λάθος του Καστάνιο θα μπορούσε να φέρει γκολ για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Γραμματικάκης κατάφερε να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ ου Μπερτόγλιο εντός περιοχής, για να απαντήσει ο Αστέρας με την ευκαιρία του 52ου λεπτού, όταν ο Κόβατς απέκρουσε την κοντινή προβολή του Κωστέα μετά το γέμισμα του Λύρατζη.

Το ματς, επομένως, παρέμενε σε ισορροπία, μέχρι που ήρθε το 63ο λεπτό, όταν ο Βόλος βγήκε στην αντεπίθεση και ο Ντε Καμπς έδωσε στον Κόμπα που απέφυγε τον Λύρατζη και με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα για το 0-1. Και με την ψυχολογία στα ύψη πλέον, οι Θεσσαλοί «χτύπησαν» ξανά λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 68′ με τον Γκαρσία που έγραψε το 0-2.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί αφού οι -αδιάφοροι βαθμολογικά- Αρκάδες δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν και όντως δεν αντέδρασαν, με το 0-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Χουχούμης (76′ Άλβαρες), Καστάνιο, Ατιένθα, Σουρλής (46′ Γκρόζντανιτς), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (85′ Σίτο), Παλάσιος (67′ Ζουγλής), Ρεγκίς, Κωστέας (76′ Μάντζης).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης (96′ Ασλανίδης), Άλχο, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόγλιο (77′ Τσοκάνης, 86′ Τρουιγέ), Κόμπα, Γκαρσία (86′ Μωραΐτης).