Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (6/3) είναι γνωστό το μισό ταμπλό των προημιτελικών στο Champions League, ενώ σήμερα Τρίτη (12/3) και την Τετάρτη (13/3) θα αποφασιστούν οι υπόλοιπες, με την ολοκλήρωση των άλλων τεσσάρων επαναληπτικών αναμετρήσεων.

Ενώ η Άρσεναλ έδειχνε σχεδόν σίγουρη ότι θα επέστρεφε στο Λονδίνο αλώβητη από το ταξίδι της στο Πόρτο, στις καθυστερήσεις ο Γκαλένο την καταδίκασε σε ήττα (1-0) στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον κόσμο.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν χάσει πλέον τους τελευταίους επτά πρώτους αγώνες τους σε αυτή τη φάση και δεν έχουν προχωρήσει πέρα από τους «16» από τη σεζόν 2009/10, όντας νοκ άουτ σε αυτό το σημείο σε επτά περιπτώσεις από τότε. Έτσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα θέλει απεγνωσμένα να αλλάξει αυτή την αφήγηση στο Λονδίνο, όταν α υποδεχθεί (12/3) τους «δράκους» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ Νάπολι και Μπαρτσελόνα στην Ιταλία ήταν μια ιστορία δύο αστέρων επιθετικών. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με ένα ωραίο τελείωμα για το 93ο του γκολ στο Champions League, πριν ο πάντα επικίνδυνος Βίκτορ Οσέιμεν, ισοφαρίσει 15 λεπτά αργότερα για να αφήσει την υπόθεση πρόκριση ανοικτή, ενόψει της ρεβάνς στην Καταλονία.

Αν και υπάρχει ποιότητα που…περισσεύει και στις δύο αυτές ομάδες, δεν θα ήταν έκπληξη εάν αυτή η ισοπαλία αποφασιστεί από έναν από τους δύο επιθετικούς αστέρες.

«Επειδή δεν βάλαμε το παιχνίδι για ύπνο, οι αντίπαλοί μας σκόραραν με την πρώτη τους προσπάθεια στο τέρμα», είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντες. «Τώρα θα δώσουμε μεγάλη ώθηση για να προκριθούμε μπροστά στους οπαδούς μας».