Σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχασε πολλές ευκαιρίες, έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και έπεσε στην 4η θέση, μπαίνοντας στα play off στο -4 από την κορυφή.

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν στο 2′ με το σουτ του Λάρσον που έφυγε λίγο άουτ και στο 6′ με νέο σουτ, του Ισέκα αυτή τη φορά, που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πατούσε πολύ καλύτερα από τους Πράσινους που έψαχναν τα πατήματά τους και τελικά στο 21′ ο Ισέκα έδωσε στον Χιμένεθ που με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Ήταν η στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοσή τους και το έκαναν μετά το ημίωρο, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 36′ με το πλασέ του Ιωαννίδη μετά την κάθετη πάσα του Μπερνάρ. Και αφού έγινε το 1-1, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πήγε και για την ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου μέρους αλλά ο Μπάουμαν έκανε ωραία επέμβαση στο 44′ σε σουτ του Παλάσιος.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο βρισκόμενος στην επίθεση και έτσι μπήκε και στο δεύτερο, πιέζοντας αμέσως για το 1-2, το οποίο άγγιξε στο 54′ με το τετ α τετ του Ιωαννίδη μετά τη νέα κάθετη του Μπερνάρ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι αυτή τη φορά μετά το πλασέ του διεθνή Έλληνα φορ.

Στο 62′ ο Ακαϊντίν είχε ευκαιρία με κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπάουμαν και γενικά οι Πράσινοι πίεζαν συνεχώς και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο 75′ σε ανατροπή του Λάρσον από τον Τσέριν, με τον Ισέκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο… 81′ και να γράφει το 2-1.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με τον Σπόραρ, μετά το γύρισμα του Μαντσίνι, έκανε το 2-2 στο 83′, με τον Σλοβένο φορ να έχει ευκαιρία για το 2-3 στο 88′ με καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.