Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Eurobasket 2025 νικώντας την Τσεχία στο ΣΕΦ και τη Δευτέρα (26/2) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδία, με τον Βασίλη Σπανούλη να μην υπολογίζει σε τέσσερις παίκτες ενώ ακόμη ένας είναι αμφίβολος.

Το ντεμπούτο του ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν νικηφόρο και ο στόχος, φυσικά, είναι να γίνει το 2×2 κόντρα στην Ολλανδία που δεν είναι φυσικά κάποιο φόβητρο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν λείπουν παίκτες. Και με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις οι παίκτες που σίγουρα δεν θα είναι στη διάθεση του Σπανούλη.

Πρόκειται για τους Κώστα Παπανικολάου, Ντίνο Μήτογλου, Τόμας Γουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον τελευταία να πονάει περισσότερο λόγω των ενοχλήσεων στον μηνίσκο, ενώ υπάρχει και ένας αμφίβολος. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη που είχε μυικό σπασμό στον αριστερό προσαγωγό και ο Σπανούλης περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως και να έχει, στην αποστολή βρίσκονται οι Ρογκαβόπουλος, Κ. Αντετοκούνμπο, Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης, Κουζέλογλου, Χαραλαμπόπουλος, Τολιόπουλος, Μαντζούκας, Μήτρου Λονγκ, Ζούγρης και υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, αναμονή για τον Παπαγιάννη.