Με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει στο 83ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Φερεντσβάρος στον πρώτο αγώνα για τα play off του Europa Conference League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16», στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ξανά τους οπαδούς τους στο πλευρό τους, έπειτα από απουσία δύο μηνών λόγω κυβερνητικής απόφασης, με το Καραϊσκάκη όμως να παγώνει στο 2′, όταν ο Βάργκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την εκτέλεση φάουλ. Η εξέταση του VAR, όμως, έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, το 0-0 παρέμεινε και αμέσως μετά, στο 4′, θα μπορούσε να γίνει το 1-0 αλλά ο Ελ Κααμπί που έφυγε στην πλάτη της άμυνας καθυστέρησε και τελικά ο Σισέ κατάφερε να απομακρύνει.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι για πρώτη φορά αγωνίζονταν υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό και γενικά το παιχνίδι είχε πολλή τακτική και από τις δύο πλευρές αλλά λίγες καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 32ου λεπτού, όταν ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα και ο Κάρμο πήρε ωραία την κεφαλιά, ωραία όμως ήταν και η απόκρουση του Ντίμπους που κράτησε το 0-0.

Αυτό με το οποίο πήγαν, τελικά, στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο 43′ κανείς εκ των Ελ Κααμπί, Αλεξανδρόπουλου και Καρβάλιο δεν κατάφερε να εκτελέσει, εντός περιοχής, μετά το νέο γέμισμα του Ροντινέι. Λίγα πράγματα, δηλαδή, γενικά στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Μεντιλίμπαρ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού να περιμένουν κάτι καλύτερο στο δεύτερο. Και τελικά ήρθε η νίκη.

Η Φερεντσβάρος είχε στο 58′ ένα σουτ του Αμπού Φανί που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης και από εκεί και πέρα οι Ερυθρόλευκοι ήταν όντως βελτιωμένοι αλλά πάντα κάτι έλειπε στο τελείωμα των φάσεων. Είτε η τελική πάσα, είτε η τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστική η φάση του 64ου λεπτού, όταν ο Ποντένσε, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ως αλλαγή, έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Ελ Κααμπί αλλά αυτός ήταν άστοχος.

Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να πιέσουν όλο και πιο πολύ με στόχο το γκολ και ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις αλλαγές του από τον πάγκο, με τον Ελ Κααμπί να έχει νέα ευκαιρία, καλή, στο 80′, όταν γύρισε ωραία και εκτέλεσε αλλά ο Ντίμπους κατάφερε να αποκρούσει. Ένα λεπτό μετά, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα…

Στο 81′ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαροκινός φορ… μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα αυτή τη φορά για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με προβάδισμα στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (22/2) με στόχο την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο (78′ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (63′ Όρτα), Φορτούνης (92′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (92′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (63′ Ποντένσε).

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουινγκό, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μαϊγκά, Μακρέτσκις, Μαρκίνιος (75′ Πέσιτς), Αμπού Φανί, Ζακάριασεν, Βάργκα (75′ Ρομντάνε).