Το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, πάλι στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αυτή τη μορφή.

Με τη συμμετοχή των εφτά πρώτων του α’ γύρου της Basket League και του νικητή του Unicef Trophy.

Στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης έχουμε την κόντρα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟ να παίρνει το «διπλό» στα Άνω Λιόσια με 89-69.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας έχουμε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Αύριο, ο κάτοχος του τροπαίου, Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρχήσει με 85-57. Φέτος προβλέπεται μεγαλύτερη μάχη, με τον Ολυμπιακό βέβαια να παραμένει το φαβορί απέναντι στη φιλόδοξη ομάδα του Σπανούλη.

Στο άλλο ματς ο Προμηθέας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Οι Πατρινοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες (εκπρόσωποι της Elite League) έδειξαν και πέρυσι ότι δεν πήγαν στην Κρήτη για τουρισμό, χάνοντας στον προημιτελικό από την ΑΕΚ στην παράταση (93-88).

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Παναθηναϊκός με 20 κατακτήσεις. Ακολουθεί με 11 ο Ολυμπιακός, που έχει πάρει τα δυο τελευταία Κύπελλα. Με 8 κατακτήσεις ο Άρης, 5 η ΑΕΚ, 3 ο ΠΑΟΚ και μία ο Πανιώνιος. Απ’ τις συμμετέχουσες ομάδες δηλαδή, μόνο το Περιστέρι και ο Προμηθέας δεν έχουν κερδίσει το τρόπαιο.