Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι στραμμένα τα βλέμματα καθώς συνεχίζεται η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και το ντέρμπι των «αιωνίων» ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός (10/1, 21:30, COSMOTE TV SPORT 1) δεσπόζει στο πρόγραμμα. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις τους.

Επίσης ξεχωρίζει το πρώτο ματς ΑΕΚ – Άρης στην «ΟPAP Arena» (10/1, 19:30, COSMOTE TV SPORT 2), ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» (10/1, 17:00, COSMOTE TV SPORT 3) έχοντας προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Υπενθυμίζουμε όλα τα ματς διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ανεβασμένος ο Παναθηναϊκός, ψάχνει αντίδραση ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός πάει στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία μετρώντας δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που κάθεται ο Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του κι ενώ στην Stoiximan Super League έχει ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης. «Πονάει», βέβαια, στην άμυνα καθώς απουσιάζουν οι Σένκενφελντ, Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν, ενώ μπροστά θα του λείψει ο Παλάσιος και ο Λημνιός έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Ολυμπιακός, πάλι, ψάχνει να βγάλει αντίδραση. Εδώ και τρία ματς δεν έχει νίκη και προέρχεται από απανωτές ήττες κόντρα στην Λαμία με 1-0 και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με 2-1. Οι παίκτες του βρίσκονται υπό πίεση να αποδώσουν, ενώ ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ ψάχνει την κατάλληλη συνταγή που να ταιριάζει στην ομάδα του. Σημαντική η απώλεια του φορ Ελ Καμπί.

«Φυσικά πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσει και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. Θα πάμε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον αντίπαλο, να κερδίσουμε και να προκριθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στην «OPAP Arena», η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη, με τις δυο ομάδες να έρχονται από νίκες σε ντέρμπι. Ειδικά για τον «δικέφαλο», ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση πως κόντρα στις άλλες ομάδες του Big-5 έχει πάρει πια… τον αέρα. Άλλο ματς, βέβαια, αυτό με τους Θεσσαλονικείς που, μετά τον Παναθηναϊκό, «καθάρισαν» και τον ΠΑΟΚ κι ελπίζουν να προλάβουν την τετράδα.

Ο ΠΑΟΚ, που γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από 11 σερί θετικά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις (10-1-0), καλείται να υπερασπιστεί στο «Πανθεσσαλικό» το 1-0 με το οποίο είχε κερδίσει στην Τούμπα τον Βόλο που, με τη σειρά του, έρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες αλλά δεν έχει κάτι να χάσει. Φαβορί για την πρόκριση, τέλος, στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός που έχοντας κερδίσει με 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη χρειάζεται απλά να κάνει μια ορθή διαχείριση της υπέρ του κατάστασης.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας:

  • Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (10/1, 15:00, COSMOTE TV SPORT 1)
  • Βόλος – ΠΑΟΚ (10/1, 17:00 COSMOTE TV SPORT 3)
  • ΑΕΚ – Άρης (10/1, 19:30, COSMOTE TV SPORT 2)
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (10/1, 21:30, COSMOTE TV SPORT 1)
  • Ατρόμητος – ΑΕΛ (17/1)
  • Καλλιθέα – Παναιτωλικός (17/1)
  • Κηφισιά – ΟΦΗ (17/1)
  • Άρης – ΑΕΚ (17/1)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/1)
  • Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (18/1)