Τα ντέρμπι της Stoiximan Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στη διάρκεια του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν με ξένους διαιτητές μιας και η ΚΕΔ μπόρεσε να βρει ρέφερι για να διευθύνουν τις αναμετρήσεις.

Από τις 7 Ιανουαρίου το πρόγραμμα του ελληνικού πρωταθλήματος προφέρει σπουδαία ματς όπως το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ στις 14 του μήνα θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Αθήνας ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ενώ στο καλεντάρι υπάρχει και το ντέρμπι των «αιωνίων». Παράλληλα, όσον αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας με ξένους διαιτητές θα γίνουν τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τους «16» του θεσμού, αλλά κι εκείνα της ΑΕΚ με τον Άρη.

Να θυμίσουμε πως υπήρχε το σενάριο να γίνουν τα ματς με Έλληνες διαιτητές αλλά ξένους ρέφερι στο VAR έπειτα από τη φημολογία πως η UEFA θα σταματούσε να βοηθά την ΕΠΟ με την αποστολή ξένων διαιτητών ύστερα και από την αποχή των Ελλήνων διαιτητών ύστερα από τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου.

Φυσικά, τα παιχνίδια θα συνεχιστούν να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών ως τις 12 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας. Άλλωστε, η πάταξη του φαινομένου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει με κάθε ευκαιρία ότι θα εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί όσο και αν σε κάποιους αυτό μπορεί να μην αρέσει.