Η UEFA αποφάσισε οριστικά ότι ο φετινός τελικός του Europa Conference League θα διεξαχθεί στην OPAP Arena και οι ετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, με περισσότερους από 30 ανθρώπους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να βρίσκονται καθημερινά στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου είναι και οι χορηγοί αλλά και το τρόπαιο της διοργάνωσης για να γίνει η σχετική φωτογράφιση.

Το μεγάλο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαΐου 2024 και μπορεί να μεσολαβούν αρκετοί μήνες μέχρι τότε, στην UEFA όμως δεν έχουν ούτε μέρα για χάσιμο. Έτσι, οι ετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει στο γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο βρίσκεται αυτή την εβδομάδα και το τρόπαιο για την επίσημη φωτογράφιση.

Καθημερινά στην OPAP Arena βρίσκονται περισσότεροι από 30 άνθρωποι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπως επίσης και εκπρόσωποι όλων των χορηγών της διοργάνωσης, με την UEFA να σχεδιάζει ήδη τα πάντα: Τη μετακίνηση των ομάδων και γενικά των επισήμων από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα σημεία συνάντησης των οπαδών στο κέντρο της Αθήνας, τους χώρους για τα fan festivals και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

Γενικά, μέχρι και το τέλος της σεζόν η UEFA θα είναι σταθερά στην OPAP Arena και ευχή των Ελλήνων οπαδών, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, είναι εκεί να βρεθεί και κάποια ελληνική ομάδα για τον τελικό. Δεν αποκλείεται, άλλωστε, η χώρα μας να έχει τέσσερις εκπροσώπους στα νοκ άουτ παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη κλείσει θέση και τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό να στοχεύουν να βρεθούν εκεί μέσω της 3ης θέσης στους ομίλους τους στο Europa League.