Επί πολλά χρόνια οι αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα την κατηγορούσαν για ευνοϊκή μεταχείριση από τη διαιτησία αλλά τώρα είναι αυτοί που έχει παράπονα, ακόμη και έπειτα από νίκες όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής (3/12) με το 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα καταλανικά ΜΜΕ να δίνουν συνέχεια στο θέμα.

Δεν είναι κρυφό ότι οι Μπλαουγκράνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, πήραν πολλά σφυρίγματα τα οποία έκριναν νίκες, προκρίσεις, τίτλους. Δεν είναι, επίσης, κρυφό ότι πολλές ομάδες, πολλοί αντίπαλοι παίκτες ή προπονητές, είχαν αναφερθεί στο θέμα και κατηγορούσαν τη Μπάρτσα για συστηματική εύνοια.

Σε όλα αυτά, οι Καταλανοί απαντούσαν ότι πρέπει να εστιάζει κανείς στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε διαμαρτυρίες και όλα τα σχετικά. Μέχρι που ήρθε, τελικά, η ώρα που είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και κάθε εβδομάδα αναφέρονται στη διαιτησία, ξεχνώντας όσα έλεγαν στους υπόλοιπους επί χρόνια.

Στο ματς, λοιπόν, με την Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Κυριακής (3/12) η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ζοάο Φέλιξ και παρέμεινε στο -4 από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιρόνα, με τον Τσάβι και τους παίκτες του να εκφράζουν για ακόμη μία φορά παράπονα για τη διαιτησία. Από την αρχή της σεζόν άλλωστε, κάθε εβδομάδα, οι Μπλαουγκράνα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, τα βάζουν με τους διαιτητές. Και το ίδιο έκαναν και τώρα.

Το θέμα, όμως, δεν έμεινε εκεί, αφού τα καταλανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ένας εκ των βοηθών διαιτητή στον αγώνα με την Ατλέτικο… κρυφάκουγε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας θέλοντας να μάθει τι σχόλιο θα γίνουν για τις αποφάσεις των διαιτητών. Γεγονός, σημειώνει ο καταλανικός Τύπος, που έκανε έξαλλο όχι μόνο τον Τσάβι και τους παίκτες του αλλά και τη διοίκηση του κλαμπ, με αποτέλεσμα οι σχέσεις με την Ένωση Διαιτητών και τη Λίγκα να είναι στα χειρότερά τους.