Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ισπανία για τη νίκη ώστε να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στους «32» του Europa League αλλά βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τη Βιγιαρεάλ κάνοντας αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα η αντεπίθεση που έκανε στη συνέχεια και έφερε τη μείωση του σκορ σε 3-2 να μην είναι αρκετή για να αποφύγει τον αποκλεισμό.

Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 4′ με την κεφαλιά του Κομεσάνια που έφυγε λίγο άουτ και συνεχίστηκε με τη φάση του 10ου λεπτού, όταν ο Ρούμπεν Πέρεθ με δυνατό σουτ πήγε για το 0-1 αλλά ο Ρέινα απέκρουσε. Ήταν μια φάση που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτό φάνηκε στα επόμενα λεπτά αφού είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε τη μπάλα και δεν ένιωθε κάποια απειλή. Παρ’ όλα, αυτά, «κατάφερε» να δεχθεί δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά…

Στο 29′ ο Άκομαχ πέρασε από δεξιά τον Μλαντένοβιτς και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Μπαένα που πλάσαρε κάνοντας το 1-0, για να έρθει στο 34′ το 2-0 από το πολύ ωραίο σουτ του Κομεσιάνα εκτός περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπρινιόλι. Έτσι, η αποστολή που ούτως ή άλλως ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό έγινε… βουνό.

Ένα βουνό που έγινε ακόμη ψηλότερο με το ξεκίνημα του β’ μέρους αφού το μεγάλο λάθος του Αράο στο 47′ είχε ως αποτέλεσμα ο Μπαένα να πάρει τη μπάλα και να τη δώσει στον Μοράλες που την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0… Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε λίγα λεπτά μετά τούς Σπόραρ και Μπερνάρ για να βάλει τούς Ιωαννίδη – Τζούριτσιτς και οι Πράσινοι, οι οποίοι σκόραραν στο 59′ με τον Αϊτόρ αλλά ήτα οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, απέκτησαν ζωή.

Η κλωτσιά του Μπαένα στον Αϊτόρ στο 62′ είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάει στο VAR και τελικά να δείξει το σημείο του πέναλτι, με τον Ιωαννίδη να εκτελεί στο 66′ και να σημαδεύει το δοκάρι, για να μειώσει τελικά σε 3-1 ο Παλάσιος στην επαναφορά. Αμέσως μετά, στο 70′, ο διεθνής Έλληνας φορ γύρισε ωραία για τον Αϊτόρ αλλά αυτός από θέση για γκολ, ανενόχλητος, δεν έκανε καλό τελείωμα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2, το οποίο όμως δεν άργησε να έρθει.

Στο 81′ ο Ιωαννίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά τη μακρινή μπαλιά του Βιλένα και εκτέλεσε τον Ρέινα βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα μπορούσε ακόμη και να ισοφαρίσει αλλά στο 94′ ο Γκάμπια πρόλαβε τον Έλληνα φορ που έφυγε στην αντεπίθεση και παραχώρησε κόρνερ, κλειδώνοντας τη νίκη για τη Βιγιαρεάλ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (5 αγωνιστικές)
Ρεν 12
Βιγιαρεάλ 9 (4)
Παναθηναϊκός 4
Μακάμπι Χάιφα 1 (4)

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (77′ Πεντράθα), Μπαένα (68′ Ζεράρ), Μοράλες (68′ Ντίας).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς (88′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (75′ Βιλένα), Μπέρναρ (60′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (88′ Μαντσίνι), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).