Στην Έβερτον είναι έξαλλοι με την Premier League μετά την απόφαση για αφαίρεση 10 βαθμών λόγω παραβιάσεων του Financial Fair Play και τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα σύμφωνα με τους Times, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας τιμωρίας με νέα αφαίρεση βαθμών.

Στις τάξεις των «ζαχαρωτών» αισθάνονται αδικημένοι από το -10 που τους έχει επιβληθεί και ο λόγος είναι το γεγονός ότι τέτοια ποινή δεν έχει επιβληθεί σε ομάδες που είναι αντιμέτωπες με πιο σοβαρές κατηγορίες, όπως οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Το κλίμα που υπάρχει στην Έβερτον για την Premier League έγινε σαφές και από τις διαμαρτυρίες των οπαδών της στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη χειρότερο. Ο λόγος, όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι Times, είναι το ενδεχόμενο νέας τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα κλαμπ θα πρέπει να καταθέσουν στη Λίγκα αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τους για φέτος και το πρόβλημα για την Έβερτον, όπως αναφέρουν οι Times, μπορεί να είναι η παραβίαση των κανόνων δαπανών. Σε μια τέτοια περίπτωση, με βάση όσα αποφασίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, η Premier League θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα, δηλαδή να υπάρξει νέα τιμωρία, μέχρι και τα τέλη Μαΐου.

Θα αφορά, δηλαδή, τη φετινή σεζόν η ενδεχόμενη νέα τιμωρία, γεγονός που θα κάνει πάρα πολύ δύσκολη την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.