Ο διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΠΠ για την ακουστική περιγραφή των αγώνων στα άτομα με οπτική αναπηρία σε μια λαμπερή εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/11). Ο κ. Γαβαλάς αποκάλυψε πως αφορμή για τη δημιουργία της υπηρεσίας στάθηκε ένα δείπνο σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Το δείπνο φρόντισε να ετοιμάσει ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλέας ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ήταν ένας από τους πρώτους τυφλούς οπαδούς που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο λόγος δόθηκε στον κ. Αυγουλά ο οποίος έκανε και μια ευχή.
«Μαζί προσφέραμε το δείπνο στο σκοτάδι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πριν από 35 χρόνια γεννήθηκα τυφλός και δεν έχω δει ποτέ τα χρώματα ούτε τον εαυτό μου στον καθρέφτη.

Όμως μπορώ να βλέπω το ποδόσφαιρο με τις λεπτομέρειες που η ακουστική περιγραφή, δηλαδή την εξειδικευμένη αυτή περιγραφή. Το παράπονό μου είναι ότι η αναπηρία σε όλα τα γήπεδα χρησιμοποιείται ως βρισιά. Κάτι που ζούμε εμείς μια ολόκληρη ζωή χωρίς να το έχουμε επιλέξει χρησιμοποιείται ως υποτίμηση.

Εύχομαι μέχρι να σταματήσω να πηγαίνω στο γήπεδο να νιώθουμε όλοι άνθρωποι και όλοι το ίδιο» τόνισε μεταξύ άλλων και καταχειροκροτήθηκε.