Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Κένταλ Σμιθ και αυτό έφερε την απόφαση για αποδέσμευση του Σκάιλερ Φλάτεν, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα ως ο παίκτης που θα σκοράρει εύκολα και τελικά σε έξι αγώνες κατάφερε να ευστοχήσει μόνο σε 3 σουτ σε 37 προσπάθειες.

Το 2021-22 αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Σουηδίας είχε 42% στα τρίποντα και το 2022-23, έχοντας πάει στη Δανία, ανέβηκε στο 50%. Όταν, επομένως, ο δικέφαλος του βορρά αποκτούσε τον Αμερικανό γκαρντ πίστευε ότι βρήκε έναν… εκτελεστή αλλά τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς.

Ο Φλάτεν δεν μπορούσε με τίποτα να βρει στόχο και αυτό δεν είναι υπερβολή. Υπερβολικά, αλλά όχι για καλό, ήταν τα ποσοστά του, αφού στη Basket League είχε 1/15 τρίποντα, 1/6 δίποντα και 1/2 βολές σε 6 αγώνες συνολικά ενώ στο Super Cup ήταν ακόμη πιο… εντυπωσιακός με 0/14.

Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν, μετά την απόκτηση του Σμιθ, αναφέροντας τα εξής σε σχετική ανάρτηση της ΚΑΕ: «Η συνεργασία του ΠΑΟΚ mateco με τον Skyler Flatten ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε τον “Sky” για την άψογη συμπεριφορά του και την προσπάθεια που κατέβαλλε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του!».