Σε ένα γεμάτο παιχνίδι στο οποίο κάθε αποτέλεσμα έμοιαζε πιθανό, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος από το 83′ ήταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αράο, βρέθηκε πολύ κοντά στη γκέλα αφού είχε κολλήσει στο 1-1 με τη Λαμία αλλά στο 90′ ο Σπόραρ έγραψε το 1-2 και διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

Κόντρα στον Πανσερραϊκό πριν μια εβδομάδα οι Πράσινοι είχαν ανοίξει το σκορ στα 45 δευτερόλεπτα με τον Σπόραρ και… το ίδιο πήγαν να κάνουν και τώρα αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά το σουτ του Ιωαννίδη εντός περιοχής. Γκολ δεν μπήκε, ήταν όμως μια φάση που έδινε τον… τόνο για τη συνέχεια, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο γκολ στο 9′.

Ο Τσιλούλης, στην αντεπίθεση, σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Καρλίτος και κράτησε το 0-0. Η Λαμία, γενικά, έπαιζε αρκετά καλά και δυσκόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν την επόμενη φάση τους στο 28′ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που απέκρουσε ο Κοσέλεφ μετά το κόρνερ του Τσέριν.

Μικρό το κακό, όμως, για τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που το γκολ ήρθε λίγα λεπτά μετά. Και τι γκολ! Στο 31′ η μπάλα στρώθηκε στον Μλαντένοβιτς και αυτός με τρομερό σουτ εκτός περιοχής την έστειλε στο παραθυράκι του Κοσέλεφ για το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου επειδή στο 39′ ο Μαρτίνεθ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με προβολή από κοντά μετά το γύρισμα του Σίντκλεϊ από αριστερά.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με το δεύτερο να αρχίζει με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν και την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει τον έλεγχο αλλά να μην είναι πειστική. Οι Πράσινοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα εξασφάλιζε το τρίποντο και τελικά το πλήρωσαν…

Στο 64′ ο Καρλίτος, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, σούταρε από καλή θέση και η μπάλα, βρίσκοντας λίγο και στον Μλαντένοβιτς, κατέληξε στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε στο 68′ το σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση και στο 72′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά την ανατροπή του Παλάσιος από τον Παπαδόπουλο αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Ιωαννίδη και η απόφαση για πέναλτι ακυρώθηκε.

Όπως ακυρώθηκε στο 78′ το γκολ του Τσιλούλη με προβολή μετά την εκτέλεση φάουλ του Σίντκλεϊ αφού στο VAR φάνηκε ότι ο σκόρερ ήταν οφσάιντ. Το ματς, επομένως, παρέμενε στο 1-1 και στο 83′ τα δεδομένα άλλαξαν αφού ο Αράο είδε δεύτερη κίτρινη και οι Πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες, σε μια φάση στην οποία οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επέμεναν ότι δεν υπήρξε επαφή με τον Ακούνια αλλά από τη στιγμή που ήταν 2η κίτρινη και όχι απευθείας κόκκινη το VAR δεν μπορούσε να επέμβει.

Έτσι, τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ για τον Παναθηναϊκό αλλά στο 90′ ήρθε η λύτρωση: Σέντρα του Μπερνάρ από αριστερά, κεφαλιά του Σπόραρ και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, με την κορυφή να παραμένει πράσινη. Στο 97′, μάλιστα, ο Σλοβένος φορ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά αφού πήρε πέναλτι μετά την ανατροπή του από τον Κοσέλεφ στην αντεπίθεση αλλά η εκτέλεση δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (92′ Αμαράλ), Τζανδάρης, Νούνιες, Μαρτίνεθ (65′ Τόσιτς), Σλίβκα (92′ Λονγκό), Τσιλούλης, Καρλίτος (76′ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (65′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65′ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82′ Σπόραρ).