Ο βασικός στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά που ήταν να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ATP Finals επιτεύχθηκε, δεν επιτεύχθηκε όμως και αυτός της πρόκρισης στον τελικό του Masters του Παρισιού αφού σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ηττήθηκε με 2-1 στις λεπτομέρειες.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος δέχθηκε break από νωρίς και βρέθηκε πίσω με 3-0 στα games. Από εκεί και πέρα, η κατάσταση ήταν δύσκολο να ανατραπεί και όντως δεν ανατράπηκε, με τον Βούλγαρο να φτάνει στο 6-3 και να κάνει δικό του το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και κράτησε το σερβίς του αλλά το ίδιο έκανε και ο Ντιμιτρόφ. Έτσι, το σκορ έφτασε στο 6-6 και όλα κρίθηκαν στο tie break, όπου ο Στέφανος ήταν πιο ψύχραιμος και έκανε το 7-6, παίρνοντας το δεύτερο σετ (1-1).

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο, στο οποίο το… σενάριο ήταν βασικά ίδιο με το δεύτερο: Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ντιμιτρόφ κράτησαν το σερβίς του και έφτασαν στο 6-6, οπότε όλα κρίθηκαν ξανά στο tie break. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν ο Βούλγαρος αυτός που έδειξε περισσότερη ψυχραιμία εκεί και με 7-6 έκανε το 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τζόκοβιτς ή Ρούμπλεφ.

Τα σετ: 3-6, 7-6, 6-7