Με τον Ποντένσε να σκοράρει δύο φορές και να φτάνει στα 5 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League και είναι στη 2η θέση και στο -1 από τον Παναθηναϊκό, έχοντας παράλληλα ένα βαθμό πίσω του την ΑΕΚ.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι Ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, κάτι που ήταν απαραίτητο για να «σπάσουν» το πρέσινγκ των γηπεδούχων, με το γκολ τελικά να μην αργεί να έρθει: Στο 10′ η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ «έχτισε» σωστά το παιχνίδι της από πίσω και τελικά ο Μασούρας έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ποντένσε που με σκαστό σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Ένα γκολ που βοήθησε τους Πειραιώτες ώστε να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση στη συνέχεια και παράλληλα έκοψε τη φόρα των Κρητικών, οι οποίοι στο 26′ έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον τραυματία Μπάκιτς να αφήνει τη θέση του στον Φελίπε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 29′, ο Γιόβετιτς είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 αφού βρέθηκε απέναντι από τον Μπάουμαν μετά την πάσα του Έσε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 34′ έβγαλε την κάθετη για τον Ποντένσε αλλά αυτός αντί να τελειώσει τη φάση πήγε να δώσει πάσα στον Μασούρα και η ευκαιρία χάθηκε.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και μπήκε δυνατά και στο δεύτερο έχοντας ευκαιρία με τον Μασούρα, το σουτ του οποίου εντός περιοχής κόντραρε στον Πασαλίδη και βγήκε κόρνερ, στο 48′, πριν έρθει τελικά το 0-2 λίγα λεπτά μετά.

Στο 54′ η άμυνα του ΟΦΗ έκανε πολύ μεγάλο λάθος και ο Γιόβετιτς πρόλαβε να πάρει τη μπάλα και να δώσει στον Ποντένσε που έγραψε το 0-2 προ κενής εστίας βάζοντας βάσεις νίκης για τους Ερυθρόλευκους.

Από εκεί και πέρα, το μόνο που είχε να κάνει η ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν να παραμείνει σοβαρή και να διαχειριστεί την κατάσταση όπως ήθελε έχοντας προβάδισμα νίκης. Και ακριβώς αυτό έκανε. Οι Πειραιώτες πλησίασαν και σε τρίτο γκολ στο 64′ με την εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς που απέκρουσε ο Μπάουμαν και από εκεί και πέρα κατέβασαν ταχύτητα, με τον προπονητή να φρεσκάρει την ομάδα με τις αλλαγές.

Εύκολη και σημαντική νίκη, επομένως, για τον Ολυμπιακό που πήγε στους 21 βαθμούς, στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο +1 από την 3η ΑΕΚ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46′ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79′ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67′ Τοράλ), Μπάκιτς (26′ Φελίπε), Ντίκο (67′ Ριέρα).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Καμαρά (83′ Καρβάλιο), Έσε, Ποντένσε (83′ Σκάρπα), Σολμπάκεν (65′ Μπιέλ), Μασούρας (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65′ Ελ Κααμπί).