Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Πέμπτη (26/10) τη Γουέστ Χαμ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με στόχο την πρώτη νίκη ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι κόντρα στους Άγγλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής των Ερυθρόλευκων…

Για τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ και την 11άδα: «Πραγματικά η ομάδα μας εξελίσσεται και βελτιώνεται και πάντα θεωρούμε πως είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι έως τώρα. Όμως έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε σε εμάς. Παρότι μένει μία προπόνηση ακόμα για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις είμαστε έτοιμοι για όλα».

Για τον Ντόη και τα λάθη που γίνονται: «Σίγουρα μας απασχολεί τα λάθη αλλά και τα σωστά που αποτελούν παραδείγματα. Και τα λάθη μας απασχολούν και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Λάθη κάνουν όλες οι ομάδες, ακόμα και πολύ ακριβοί παίκτες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθη τραγικά από παίκτες που κοστίζουν 90 και 100 εκατ.. Σε 14 ματς δείχνουμε ταυτότητα και ενώ είμαστε μία νέα ομάδα παρότι έχουμε και παίκτες με εμπειρία. Αύριο πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόη, δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε ονόματα. Μεσολαβούν 24 ώρες μέχρι το παιχνίδι, ξέρετε όλοι ότι έχουμε δύο επιλογές, δύο κεντρικούς αμυντικούς».

Για τη Γουέστ Χαμ και τις πιθανές αλλαγές που θα κάνει: «Σίγουρα το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερο, παίζουμε με την ομάδα που πήρε το Conference League και κάνει αλλαγές. Εμάς μας ενδιαφέρει το τι θα κάνουμε εμείς. Να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με μεγάλη εξυπνάδα. Έχουμε καταφέρει – όπως είπε και ο Αλέξανδρος – να έχουμε ένα σύνολο με αυτοπεποίθηση, που δουλεύουμε όλοι μαζί και ένα σύνολο που τα δίνει όλα. Όλοι μαζί με τον κόσμο μας. Μέσα στο γήπεδο θα είμαστε όλοι πολύ ‘θερμοί για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Και εμείς και ο κόσμος μας».

Για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα σε όλους θα μας άρεσε να νικήσουμε με 4-1 ή 4-2 αλλά είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο και στο Πρωτάθλημα και πόσο μάλλον στην Ευρώπη. Κάνουμε λάθη, έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας ως ομάδα. Πώς θα γίνεις συνεχώς μία ομάδα που θα νικά. Θα υπάρχουν ματς που οι στατιστικές θα δείχνουν πώς με έναν παίκτη νικούσες και με άλλον όχι. Είναι αναλύσεις λίγο επιφανειακές. Η ομάδα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα πράγματα και να παίρνεις εμπειρίες που σε κάνουν πιο δυνατό.

Το ιδανικό θα είναι να μην δεχθούμε γκολ και να σκοράρουμε. Ακόμα και εάν δεν είναι έτσι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις μας. Και όταν λέω για επιφανειακή ανάλυση μιλάω για εμάς. Να είστε σίγουροι πώς στις προπονήσεις είμαστε πολύ απαιτητικοί και θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε.

Πιστεύουμε πώς οι παίκτες έχουν να δώσουν και τους πιέζουμε. Συμφωνούμε στο ότι γίνονται λάθη αλλά πιστεύουμε πολύ και στη διαδικασία της εξέλιξης. Θέλω να παίξουμε με έναν αντίπαλο που έχει παραπάνω παίκτες με 1.90 ύψος. Όμως εμείς έχουμε άλλα χαρακτηριστικά».

Για τη συνέχεια μετά τα όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό: «Θα σταθώ σε κάτι που έλεγε ο Ντελ Μπόσκε. Ό,τι γίνεται, γίνεται και περνάει. Γίνεται για καλό. Συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο στόχο μας. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και να νικήσουμε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός συχνά βρίσκεται πίσω στο σκορ και αναγκάζεται να κυνηγάει: «Μέσα σε μία χρονιά μπορούν να συμβούν πολλά σενάρια. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ και θέλουμε πολύ να σκοράρουμε. Το δείχνουμε γιατί είμαστε επιθετική ομάδα και βγάζουμε πολλές φάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να χειρίζεσαι τα αποτελέσματα. Να μην έχεις εμμονή να μην δεχθείς γκιολ. Κάποτε με τη Νάπολι έλεγα στους παίκτες μου ότι έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο να περάσουμε παρότι οι παίκτες μου μου έλεγαν να μην δεχθούμε γκολ. Δεχθήκαμε γκολ και περάσαμε. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για το ζητούμενο που είναι πάντα η νίκη».