Η Φλουμινένσε υποδέχθηκε την Κορίνθιανς για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας και οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα όπως δείχνει και το τελικό 3-3, με τον Μαρσέλο να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης αλλά όχι για καλό λόγο αφού ένα μεγάλο δικό του λάθος οδήγησε σε γκολ του αντιπάλου.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Φλουμινένσε ήταν βασικός αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και απέχει πολύ από τον αριστερό μπακ που θαύμαζε όλος ο κόσμος μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Το είδαμε και από τη σύντομη θητεία του στους Ερυθρόλευκους, άλλωστε, ότι ο Μαρσέλο δεν έχει πλέον το μυαλό του αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και το αποδεικνύει και στην πατρίδα του κάνοντας λάθη στα οποία δεν μας είχε συνηθίσει.

Όπως, δηλαδή, έγινε και στο ματς με την Κορίνθιανς, όπου με το σκορ στο 1-1, στο 27ο λεπτό, έκανε πολύ μεγάλο λάθος με… στραβοκλωτσιά στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα ο Αλμπέρτο να κλέψει και να γράψει το 1-2.

Λίγα λεπτά μετά, στο 32′, με πέναλτι του Σάντος οι φιλοξενούμενοι έκαναν και το 1-3 αλλά η Φλουμινένσε αντέδρασε και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει σε 3-3 χάρη σε γκολ των Λίμα (56′) και Αρίας (84′).