Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό του από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ (6-4, 3-6, 7-5) στον 3ο γύρο του Shangai Masters, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του διπλού μαζί με τον συναθλητή του Ρόμπιν Χάασε. Απέκλεισαν τους Αυστραλούς Άλεξ ντε Μινόρ και Μαξ Πάρσελ με 7-5, 3-6, 10-5, μετά από μία ώρα και 25 λεπτά. Το παιχνίδι, που είχε συνολικά 3 break, ήταν κλειστό, με τους Αυστραλούς να είναι ανώτεροι στο 2ο σετ, το οποίο και πήραν, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση ο Έλληνας και ο Γερμανός.

Στα προημιτελικά, οι Τσιτσιπάς και Χάασε, θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό Μαρθέλ Γκρανογέρς και τον Αργεντινό Οράθιο Σεμπάγιος, μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα, που βρίσκεται στο Νο. 7 του ταμπλό.

Στον αγώνα τους στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας, οι Τσιτσιπάς και Χάασε έφτασαν στο πρώτο break της αναμέτρησης στο 12ο game του 1ου σετ, για να το κατακτήσουν με 7-5. Οι ντε Μινάρ και Πάρσελ, στο 2ο σετ έκαναν break στο 5ο (3-2) και το 9ο game (6-3).

Στο τρίτο σετ, οι Τσιτσιπάς και Χάασε προηγήθηκαν με διπλό mini-break (4-1). Το tie-break ολοκληρώθηκε στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά με 2 γρήγορους πόντους για το 10-5.

Ο Έλληνας τενίστας μετά το διπλό επιστρέφει για το Ευρωπαϊκό Tour με πρώτο σταθμό το Βέλγιο.