Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πλέον, έχει στο… πρόγραμμά του την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Το περασμένο Σάββατο (7/10) ο… άρχοντας των κρίκων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Βέλγιο και μίλησε για τα στηρίγματά του προκειμένου να φτάσει σε μια τόσο μεγάλη διπλή επιτυχία.

Επίσης αναφέρθηκε και στις άλλες προκρίσεις του σε Ολυμπιακούς Αγώνες – αυτοί θα είναι οι τρίτοι της τεράστιας καριέρας του – και υπογράμμισε και τη σημασία που είχε για εκείνον να δει τόσες πολλές ελληνικές σημαίες στην αρένα όταν αγωνίστηκε. Παράλληλα, εκδήλωσε για μία ακόμη φορά τη μεγάλη αγάπη στο στήριγμά του, την οικογένειά του.

«Αυτοί θα είναι οι τρίτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι πρώτοι ήρθαν κατευθείαν, ήμουν νέος και η ενέργειά μου ήταν σούπερ. Τη δεύτερη φορά πήραν την πρόκριση 17 μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών του Τόκιο, αυτό ήταν πραγματικά σκληρό. Δούλεψα πολύ σκληρά για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς του 2024 και να είμαι έτοιμος για το Παρίσι, γιατί δεν ήμουν έτοιμος για το Τόκιο», τόνισε αρχικά σύμφωνα με το gazzetta.gr.

«Πολλά πράγματα μου δίνουν ώθηση να συνεχίζω αλλά πρωτίστως και κυρίως μου δίνουν κίνητρο τα παιδιά και η οικογένειά μου. Μου δίνουν πολλή δύναμη και στήριξη και ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με παρακολούθησαν. Αυτό με βοηθάει πολύ στο να συνεχίζω να δουλεύω», πρόσθεσε.

«Κάθε χρόνο είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος, οι… πεταλούδες στο στομάχι γίνονται “χειρότερες”. Αλλά όταν μπαίνω στην αρένα είμαι πολύ ήρεμος και λατρεύω το συναίσθημα του να ακούω το όνομά μου από τους ανθρώπους. Είδα και αρκετές ελληνικές σημαίες, οι Έλληνες μου δείχνουν πάντα τη στήριξή τους και μου δίνουν δύναμη», επεσήμανε.

Τέλος μίλησε και για τον ανταγωνισμό: «Υπάρχουν αρκετοί γυμναστές από όλο τον κόσμο που είναι πολύ καλοί στους κρίκους. Ο Γιάνγκ Λιου είναι τόσο καλός που με κάνει να θέλω να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για να τον κερδίσω».