Η σπουδαία κίνηση που έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς με την απόκτηση του All-Star γκαρντ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, μέσω συμφωνίας ανταλλαγής που περιελάμβανε και τους Φοίνιξ Σανς, συνέβαλε στο να ταρακουνήσει το στοιχηματικό… τοπίο του ΝΒΑ.

Οι Μπακς, που ήταν τρίτοι ή τέταρτοι μεταξύ των ομάδων με τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα 2023-24, αναρριχήθηκαν άμεσα στην κορυφή της λίστας στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες στις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι αναλυτές θεωρούν πως το δίδυμο που θα σχηματίσουν ο Λίλαρντ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει τη δυνατότητα να γίνει… φονικό και να προκαλέσει τρόμο.

Για παράδειγμα, η BetMGM, η οποία είχε τα «Ελάφια» μαζί στην τρίτη θέση με τους Σανς πριν από την ανταλλαγή, μετακίνησε το Μιλγουόκι στην κορυφή, ενώ οι υπερασπιστές του τίτλου Ντένβερ Νάγκετς υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, με τους Μπόστον Σέλτικς τρίτους. Φαβορί δίνει τους Μπακς και το Ceasars Sportsbook.

Υπενθυμίζεται ότι από τη συμφωνία η ομάδα του Πόρτλαντ θα λάβει τους Τζρου Χόλιντεϊ, Ντεάντρε Εϊτον, Τουμανί Καμαρά, καθώς και τρεις επιλογές στον πρώτο γύρο του draft (2028 και 2030 ανταλλαγή, 2029 απευθείας), ενώ οι Φοίνιξ Σανς θα αποκτήσουν τους Γιουσούφ Νούρκιτς, Νασίρ Λιτλ, Γκρέισον Άλεν και Κίον Τζόνσον.