Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει σαφές στις δηλώσεις του ότι για να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στους Μιλγουόκι Μπακς θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ και η διοίκηση ρίχνει βόμβα με την απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ο Greek Freak έχει αναφερθεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες στο μέλλον και στο τι θέλει από τους Μπακς ώστε να πειστεί ότι αξίζει να παραμείνει εκεί για τα επόμενα χρόνια και η διοίκηση της ομάδας φαίνεται ότι τον ακούει.

Την ώρα που όλοι πίστευαν ότι ο Λίλαρντ θα αποχωρούσε από τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς με κατεύθυνση τους Μαϊάμι Χιτ, αφού αυτή φερόταν να είναι και η επιθυμία του, τελικά κατέληξε στο Μιλγουόκι, συνθέτοντας, σε θεωρητικό επίπεδο γιατί όλα θα πρέπει να αποδειχθούν στο παρκέ, ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Αντετοκούνμπο.

Στα 11 χρόνια του στο Πόρτλαντ, άλλωστε, ο Λίλαρντ είχε κατά μέσο όρο 25,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 6,7 ασίστ, οπότε πρόκειται για μια μεταγραφική βόμβα αφού μιλάμε και για έναν παίκτη που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 75 καλύτερους στην ιστορία του ΝΒΑ.

Για να τον αποκτήσουν οι Μπακς έδωσαν στους Μπλέιζερς τούς ΝτιΆντρε Έιτον, Τζρου Χόλιντεϊ, Τουμανί Καμαρά μαζί με μια επιλογή πρώτου γύρου στο draft ενώ στους Φοίνιξ Σανς καταλήγουν, από το Πόρτλαντ, οι Νούρκιτς, Γκρέισον Άλεν, Νέισιρ Λιτλ και Κίον Τζόνσον.