Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, η ΑΕΚ με σκόρερ τούς Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Μπράιτον που έχει τρελάνει όλη την Ευρώπη με το ποδόσφαιρο που παίζει και άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Europa League, ελπίζοντας ακόμη και σε πρόκριση πλέον.

«Θα μπούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας», είχε πει ο Ματίας Αλμέιδα την παραμονή του αγώνα και όντως η πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία παρατάχθηκε και χωρίς τους βασικούς στόπερ, μπήκε στο γήπεδο χωρίς φόβο και το έδειξε από νωρίς, ανοίγοντας το σκορ στο 11′ με την κεφαλιά του Σιντιμπέ μετά το κόρνερ του Γκατσίνοβιτς (0-1).

Ένα γκολ, πάνω στο οποίο οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να… χτίσουν άμεσα, αφού στο επόμενο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με το τετ α τετ του Λιβάι Γκαρσία που νικήθηκε από τον Στιλ. Αυτό, μάλιστα, δεν ήταν το μοναδικό τετ α τετ για τον επιθετικό του δικέφαλου αετού αφού υπήρξε και αυτό στο 22′, μετά την κάθετη του Αραούχο, το οποίο επίσης δεν αξιοποίησε.

Όπως και να έχει, ο δικέφαλος αετός ήταν εξαιρετικός και ήλεγχε την κατάσταση, αλλά τελικά χρειάστηκε μια απροσεξία για να δεχθεί την ισοφάριση… Η επαφή του Χατζισαφί με τον Ζοάο Πέδρο είχε ως συνέπεια ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι, με τον παίκτη που το κέρδισε να το εκτελεί κιόλας για το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε, δεν επηρεάστηκε, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και δικαιώθηκε στο 40′, όταν ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ και ο Γκατσίνοβιτς με ωραία προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-2, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά η Ένωση παρέμενε καλή και δεν ένιωθε απειλή από τη Μπράιτον, στάθηκε όμως άτυχη με τον τραυματισμό του Χατζισαφί που άφησε τη θέση του στον Μοχαμάντι στο 60′. Και λίγα λεπτά δέχθηκε ξανά την ισοφάριση… Στο 65′ ο Σιμάνσκι πήγε να διώξει αλλά βρήκε το πόδι του Ζοάο Πέδρο, με τον διαιτητή να δείχνει ξανά πέναλτι και τον ίδιο παίκτη να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση -στο 67′- και να ισοφαρίζει εκ εκ νέου (2-2).

Κάπου εκεί οι Άγγλοι πήραν τα πάνω τους και άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο με στόχο το τρίτο γκολ, το οποίο όμως πέτυχε η ΑΕΚ! Στο 84′ η ομάδα του Αλμέιδα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Πόνσε που συνεργάστηκε με τον Ελίασον και από κοντά με ψύχραιμο τελείωμα έγραψε το 2-3, χαρίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΕΚ 3
Μαρσέιγ 1
Άγιαξ 1
Μπράιτον 0

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Ιγκορ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Μίλνερ (55′ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ (86′ Μπουονανότε), Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα (86′ Αντίνγκρα), Φάτι, Ζοάο Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (60’Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68′ Πόνσε)