Η φάση των ομίλων του φετινού Champions League άρχισε με τα δύο πρώτα παιχνίδια, με τη Μίλαν να υποδέχεται τη Νιούκαστλ στο Σαν Σίρο και να μένει στο 0-0 αν και ήταν καλύτερη, την ίδια ώρα που η Λειψία περνούσε με 3-1 από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις.

Προερχόμενη από τη συντριβή με 5-1 κόντρα στην Ίντερ πριν λίγες μέρες, η Μίλαν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο είχε φτιάξει πέντε ευκαιρίες με Πομπέγκα, Τσουκουέζε, Ζιρού και Ερναντέζ. Καμία από αυτές, όμως, δεν έγινε γκολ αφού ο τερματοφύλακας Πόουπ ήταν τέλειος για τους Άγγλους, κρατώντας το 0-0.

Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και άγγιξαν το γκολ και στο 34′, όταν ο Λεάο έκανε εξαιρετική ενέργεια και απέφυγε όποιον ήταν μπροστά του, όταν ήρθε η ώρα για να εκτελέσει όμως πήγε για… τακουνάκι και τελικά τα γκρέμισε όλα.

Όπως και να έχει, οι Μιλανέζοι παρέμειναν καλύτεροι και στο β’ μέρος αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να σκοράρουν, με τον Λεάο να αστοχεί με κεφαλιά στο 74′ μετά τη σέντρα του Φλορέντσι. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού, με τη Νιούκαστλ να είναι ικανοποιημένοι με τον βαθμό που πήρε.

Νίκη στην Ελβετία για τη Λειψία

Την ίδια ώρα με το Μίλαν – Νιούκαστλ γινόταν και το Γιουνγκ Μπόις – Λειψία, με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν ιδανικά το παιχνίδι αφού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με την κεφαλιά του Σιμακάν μετά την εκτέλεση κόρνερ και τη λάθος αντίδραση του τερματοφύλακα Ρατσιόπι.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γρήγορο γκολ οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και ήλεγχαν την κατάσταση, παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 33′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το σουτ του Ελία.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-1 και στο δεύτερο η Λειψία πίεσε αρκετά με στόχο να ξαναπάρει το προβάδισμα. Και όντως το ξαναπήρε, στο 73′, με το σουτ του Σλάγκερ εκτός περιοχής (1-2).

Η Γιουνγκ Μπόις ήθελε να αντιδράσει στη συνέχεια αλλά δεν μπορούσε και στο 92′ η Λειψία κλείδωσε τη νίκη με το 1-3 από τον Σέσκο στην αντεπίθεση.