Τον Απρίλιο του 2022 ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε αποκαλύψει ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και σε δηλώσεις του τώρα σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης αναφέρθηκε στην εγχείρηση που έκανε πριν 2-3 εβδομάδες, τονίζοντας ότι θα είναι θαύμα αν μπορέσει να πάει ξανά μόνος του στην τουαλέτα.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Άγιαξ δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, ελπίζοντας ότι η επέμβαση που έκανε θα έχει αποτελέσματα καθώς περιμένει τις εξετάσεις της 19ης Σεπτεμβρίου.

«Πώς τα πάω; Λοιπόν, έκανα εγχείρηση πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες. Προσπάθησαν να τα βάλουν όλα σε τάξη, λεπτομέρειες για τις οποίες δεν θα σας κουράσω περαιτέρω, αλλά τώρα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Στις 19 Σεπτεμβρίου πρέπει να επιστρέψω στο νοσοκομείο και τότε όλα θα κριθούν. Θα μπορούσε είναι ένα θαύμα αν μπορέσω να πάω ξανά στην τουαλέτα μόνος μου», είπε ο Φαν Χάαλ, ο οποίος είπε επίσης ότι χρειάστηκε να κάνει και 25 θεραπείες ακτινοβολίας για να αντιμετωπίσει την επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη.