Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε στους ημιτελικούς του US Open μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήταν χαρούμενος, όπως έδειξε τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης όσο και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο αγώνας.

Ο Ρώσος τενίστας καθάρισε με 3-0 (6-4, 6-3, 6-4) τον συμπατριώτη του και πήρε το εισιτήριο για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ. Αν, όμως, κάποιος περίμενε… χαρές και πανηγύρια από τον Μεντβέντεφ, έπεσε έξω.

Ο 27χρονος τενίστας παραπονέθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα για τις συνθήκες που επικρατούσαν με την υγρασία και τη ζέστη, έχοντας δυσκολία ακόμη και στο αναπνεύσει μερικές φορές ενώ χρησιμοποιούσε συνεχώς κρύες πετσέτες για το πρόσωπό του, με την κάμερα να τον πιάνει να λέει το εξής: «Κάποιος παίκτης θα πεθάνει εδώ και θα το δείτε».

Στη συνέχεια, ο Μεντβέντεφ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με κάποια -ελαφρά προφανώς- εγκαύματα στο πρόσωπο, με τον ίδιο να λέει πως «είναι από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο αγώνας. Υποφέραμε τόσο εγώ όσο και ο αντίπαλός μου. Μετά το τέλος του πρώτου σετ δεν μπορούσα να εστιάσω στο μπαλάκι, έπαιζα με το ένστικτό μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο και για τους δυο μας».