Το κλάμα του μωρού που σήκωσε στο πόδι το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στην Κρήτη αποκάλυψε τα 1.300 ευρώ που είχε κλέψει η 27χρονη μητέρα του και είχε κρύψει μέσα στην πάνα για το βρέφος.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, παραμονή Χριστουγέννων το θύμα έπινε καφέ μαζί με τον σύζυγο της, πρώην βουλευτή Ηρακλείου, όταν συνειδητοποίησε ότι η τσάντα της, την οποία είχε αφήσει δίπλα, είχε εξαφανιστεί.

Έτσι, απευθύνθηκε στους υπευθύνους της καφετέριας και από την κάμερα ασφαλείας είδαν την 27χρονη, μητέρα επτά παιδιών, να κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος, να πλησιάζει προς το μέρος της, να ρίχνει με αριστοτεχνικό τρόπο την τσάντα στο έδαφος και όταν πλέον βεβαιώθηκε ότι ουδείς την είχε πάρει χαμπάρι, την άρπαξε και εξαφανίστηκε.

Η 27χρονη εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο και όταν η παθούσα ζήτησε να της επιστρέψει την τσάντα, η νεαρή μητέρα, με περισσή απάθεια, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην κλοπή. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που κατέφθασαν στο σημείο, εκτίμησαν ότι η τσάντα θα είχε πεταχτεί στους πλησιέστερους κάδους και πράγματι βρέθηκε σε κάδο εκεί κοντά. Τα προσωπικά της έγγραφα ήταν μέσα αλλά τα χρήματα έλειπαν.

Η 27χρονη μαζί με το μωρό μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ακολούθησε και η παθούσα. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους εκεί, το μωρό έκλαιγε γοερά και η μητέρα ζήτησε τα πράγματα του για να το ηρεμήσει και έτσι αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. βρήκε μέσα στην πάνα τα 1.300 ευρώ.

Η 27χρονη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην της σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.