Ενώπιον Δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 53χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 42χρονη ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου.

Δύο αστυνομικοί συνόδευαν τον οδηγό, που φορούσε κουκούλα, έχοντας έτσι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στο γραφείο του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης. Δεν αποκλείεται να οριστεί τακτική δικάσιμος και ο 53χρονος να αφεθεί ελεύθερος αμέσως μετά αναφέρει το grtimes.gr.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου αλλά και το οικογενειακό δράμα το αποκαλύφθηκε στη συνέχεια συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη και το πανελλήνιο. Όπως αποκαλύφθηκε η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγο καιρό και τον μοναδικό αδερφό της Δήμητρας από καρκίνο.

Αύριο το τελευταίο αντίο

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κουφάλια, τόπο καταγωγής της 42χρονης, όπου οι κάτοικοι έχουν βυθιστεί στο πένθος. Η σορός της θα τεθεί σε προσκύνημα από τις 11:30 το πρωί.

Η 42χρονη ήταν αθλήτρια με διακρίσεις στο τρέξιμο, ενώ είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου το 2011.

«Ήταν αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Έτρεχε σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, στην Αγγλία, παντού. Έδινε μόνο αγάπη. Και έδινε και πολλά στον αθλητισμό χωρίς να ζει από αυτό το πράγμα. Το μόνο που την ενδιέφερε μέσα από αυτό που έκανε, ήταν να αθληθεί η ίδια και ο κόσμος. Θεωρούσε ότι ο καθένας μας πρέπει να αθλείται με όποιο τρόπο μπορεί, με όποιον βηματισμό και όποια ταχύτητα μπορεί. Γι’ αυτό και την αγαπούσαν όλοι χωρίς να ξέρουν τι δουλειά κάνει, τι έχει σπουδάσει ή από που είναι. Πηγαίναμε μαζί στους αγώνες και ενώ εκείνη θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση, καθόταν πίσω για να δώσει κουράγιο σε εμένα και σε όλο τον κόσμο. Αν ήθελε, ένα τσακ να έκανε, θα έφευγε και θα έβγαινε πρώτη» είπε στο Newsbeast η φίλη της, Χριστίνα Κονταξή.