Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών συνολικά εκατόν τριάντα τεσσάρων (134) σπουδαστών προχώρησαν με απόφασή τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης.

Με την προκήρυξη του διαγωνισμού υλοποιείται παράλληλα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη δικαστική εκπαίδευση από τη σύσταση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, καθώς για πρώτη φορά εισάγονται σπουδαστές στη νέα κατεύθυνση Ειρηνοδικών, που ιδρύθηκε με το Ν. 4689/2020.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται, ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

Α. Διοικητική Δικαιοσύνη πενήντα έξι (56) θέσεις, ως εξής: πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πενήντα (50) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη πενήντα τρεις (53) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου.

Γ. Εισαγγελείς δέκα πέντε (15) θέσεις παρέδρων Εισαγγελίας.

Δ. Ειρηνοδίκες δέκα (10) θέσεις Ειρηνοδικών Δ ́ τάξης.

Το προκριματικό στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη τον μήνα Οκτώβριο και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και Ιανουάριο του 2022.

Το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού.