«Καταφέραμε επιτέλους μετά από 4 ημέρες που οι παππούδες δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, να μιλήσουμε χθες το βράδυ με το παιδί» λέει στο Newsbeast, η Ελισάβετ Τσέρτου, δικηγόρος της πρώην συζύγου του αστυνομικού, ο οποίος ξεκίνησε με την κατηγορία του βιασμού και της εκπόρνευσης μιας 19χρονης και όσο περνούν οι μέρες, ολοένα και περισσότερες κατηγορίες εναντίον του βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με βασική την εμπλοκή του σε κύκλωμα μαστροπείας και την εμπορία ανθρώπων.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Όπως συνεχίζει να μας εξηγεί η κα Τσέρτου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα το παιδί: «Από την ημέρα της προφυλάκισης του αστυνομικού χάσαμε την επικοινωνία με τη μικρή και μόλις χθες το βράδυ, με τη δημοσιοποίηση της κατάστασης και επειδή προφανώς οι παππούδες θορυβήθηκαν καταφέραμε να μιλήσουμε ξανά μαζί της. Επί 4 ημέρες η μητέρα δεν μπορούσε να μιλήσει στο παιδί της. Την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουλίου θα γίνει το δικαστήριο για την προσωρινή επιμέλεια και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα το κερδίσουμε.

Πρέπει να τονιστεί πως ο,τιδήποτε λέει ο αστυνομικός για τη μητέρα του παιδιού είναι μια λασπολογία για να βελτιώσει την κακή του θέση. Η πρώην σύζυγός του είναι μια απόλυτα ικανή μητέρα, ένας τίμιος άνθρωπος που θέλει το παιδί της πίσω. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με ναρκωτικές ουσίες ή συμμετοχή σε ροζ video. Ο αστυνομικός τα λέει όλα αυτά μόνο και μόνο για να τη βγάλει ανίκανη μάνα. Είναι αδίστακτος. Η μητέρα, εδώ και 2 χρόνια, έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά από αυτόν τον άνθρωπο».

Η κατάσταση της 9χρονης

«Όσο για την 9χρονη, είναι ένα κλειστό, ένα πληγωμένο παιδί, το οποίο πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο ζει. Ακόμα και με τους παππούδες με τους οποίους βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, πόσο υγιές είναι να μη σηκώνουν οι τελευταίοι καθόλου τα τηλέφωνα; Φοβόμαστε για την ασφάλεια της. Με τη βοήθεια ειδικών και παιδοψυχολόγων θα προσπαθήσουμε να ΄ξεκλειδώσουμε’ το παιδί και σταδιακά να την κάνουμε να νιώσει καλύτερα.

Αγωνιούμε γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει ζήσει και τι έχει δει αυτό το παιδί στο σπίτι του αστυνομικού το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζουμε όμως ότι η 19χρονη έχει καλές σχέσεις με τη μικρή και ότι για ένα διάστημα συνυπήρξαν οι τρεις τους στο διαμέρισμα».

Σημειώνεται εδώ ότι η κα Τσέρτου είναι σε συνεννόηση με τους συνηγόρους υπεράσπισης της 19χρονης για συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει η πρώην σύζυγος του αστυνομικού για την υπόθεση που έχει σχηματιστεί για την 19χρονη. « Η μητέρα είναι πρόθυμη να καταθέσει τι έζησε από τη δική της πλευρά και τι συνέβαινε για όσο διάστημα ήταν με τον αστυνομικό» λέει η κα Τσέρτου η οποία επιβεβαιώνει πως μια τρίτη κοπέλα θα καταθέσει άμεσα κι αυτή τι έζησε στα χέρια του 32χρονου.

«Ένας άνθρωπος που προκαλεί τρόμο»

Η δικηγόρος της πρώην συζύγου του αστυνομικού περιγράφει ακόμα τις στιγμές τρόμου που βίωσε η μητέρα της 9χρονης από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του αστυνομικού. «Τόσο πολύ τον φοβόταν που η μητέρα συναίνεσε να του παραχωρήσει την επιμέλεια και συμφώνησε να βλέπει άτυπα το παιδί της ανά Σαββατοκύριακο» σημειώνει η κα Τσέρτου και συνεχίζει: «Είναι τόσο μεγάλες οι άκρες και οι γνωριμίες του, μου έλεγε η μητέρα, που η ίδια έτρεμε να τα βάλει μαζί του για το αυτονόητο ζήτημα της επιμέλειας».

Όσο για τις τρομαχτικές καταστάσεις που έζησε η πρώην σύζυγος του με τον αστυνομικό για όσο διάστημα ήταν παντρεμένοι, επί 4 χρόνια, η κα Τσέρτου περιγράφει τα εξής: « Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του γάμου τους η πελάτισσα μου κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ανάμεσα στα άλλα, ο αστυνομικός χανόταν για μεγάλα διαστήματα. Η μητέρα της 9χρονης βρήκε κάποια στιγμή στο κινητό του πολλές και ύποπτες συνομιλίες με γυναίκες και διαπίστωσε παράνομη δραστηριότητα. Άρχισε να υποψιάζεται τι συμβαίνει και του ζήτησε να χωρίσουν και να πάρει εκείνη το παιδί. Ο αστυνομικός ξεκίνησε τότε να την κακοποιεί απίστευτα, σωματικά και ψυχολογικά. Διαδραματίστηκαν φοβερές σκηνές βίας και τρόμου. Για αυτό και μόλις κατάφερε να φύγει μακριά του, προσπαθούσε με ήπιο τρόπο να μπορεί να βλέπει το παιδί της και να το διεκδικεί πίσω σταδιακά».