Προφυλακιστέα κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, τα τρία αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον δρόμο για τις φυλακές παίρνουν ο 32χρονος, ο 20χρονος και ο 17χρονος.

Όσοι απολογήθηκαν σήμερα αρνήθηκαν την κατηγορία της εκ προθέσεως ανθρωποκτονίας από κοινού η οποία τους αποδίδεται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στο κατάστημα του 45χρονου «για να τον δείρουν κι όχι για να τον σκοτώσουν», μετά την προηγηθείσα απόλυση του 32χρονου.

Κατά πληροφορίες, ο 32χρονος και ο 17χρονος απολογήθηκαν πως δεν γνώριζαν ότι ο αδελφός του είχε πάνω του μαχαίρι. Όταν ο 20χρονος -που επιπλέον κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία- ρωτήθηκε γιατί τράβηξε το μαχαίρι, φέρεται να απέδωσε την ενέργεια αυτή στον «παρορμητισμό» του.

Ο 37χρονος συγκατηγορούμενος αδελφός τους όπως έγινε γνωστό απολογείται αύριο, Πέμπτη.  Ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 45χρονου παραδόθηκε στις Αρχές χθες, Τρίτη. Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του μετέβη το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου παραδόθηκε οικειοθελώς. Εκτελώντας το σχετικό ένταλμα που εξέδωσε προηγουμένως η ανακρίτρια, αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 32χρονος εργαζόταν ως ντελιβεράς στο ψητοπωλείο, απ’ όπου, όμως, φαίνεται να απολύθηκε, όταν τις τελευταίες μέρες δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του, επικαλούμενος ατύχημα που υπέστη. Υπό τις συνθήκες αυτές και καθώς μεσολάβησαν εκατέρωθεν μηνύματα μέσω κινητού που -σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα- ήταν σε έντονο ύψος, ο 32χρονος απολυθείς μετέβη, συνοδεία των αδελφών του, στο ψητοπωλείο για να ζητήσει το λόγο από το πρώην αφεντικό του.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, οι τέσσερις δράστες κατηγορούνται ότι «επιτέθηκαν συντονισμένα με χρήση βίας» στο θύμα τους, ενώ ο 20χρονος φέρεται να τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στον θώρακα και την κοιλιά.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας αναμένεται να διαβιβαστεί στην ανακρίτρια, ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών έφερε αλλεπάλληλες επιφανειακές μαχαιριές σε όλο του το σώμα, ενώ ο θάνατός του φέρεται να προήλθε από τρώση του μυοκαρδίου με νήσον και τέμνον όργανο.