Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρα οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Τα τρία αδέρφια επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα, έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπα και έναν 32χρονο, πρώην εργαζόμενο, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία. Αναζητείται ο τέταρτος από τους φερόμενους ως δράστες ηλικίας 37 ετών.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξαν ότι η δολοφονική επίθεση κατά του 45χρονου «ήταν ατύχημα».

Εις βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από κοινού.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τα κατηγορούμενα αδέλφια, ελληνικής καταγωγής, μετέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ψητοπωλείο, επί της Βασιλίσσης Όλγας. Όπως προέκυψε από την προανάκριση του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που εξιχνίασε την υπόθεση, ο 32χρονος φέρεται να ζήτησε τον λόγο από τον 45χρονο επειδή επρόκειτο να απολυθεί.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία ο ιδιοκτήτης δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι, τα οποία αποδείχθηκαν θανάσιμα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου όμως το ίδιο βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του.

Η δολοφονική επίθεση συνέβη μπροστά στα μάτια θαμώνων, υπαλλήλων και περαστικών, ενώ οι δράστες τράπηκαν αμέσως σε φυγή, αφήνοντας αιμόφυρτο στο σημείο το θύμα τους.