Με στόχο την ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis o εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκριση στο Εφετείο.

Στην απόφαση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, βάρυνε η σοβαρότητα της υπόθεσης αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για μία χρονίζουσα δικογραφία.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σημαντικών υποθέσεων περνούν στα χέρια εφέτη καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, αυτές της 17Ν, των ομολόγων, της Μονής Βατοπεδίου αλλά και των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραΐτάκη, ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση  και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση  της υπόθεσης Novartis η οποία προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Πλιώτας ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης  σε δυο, τρεις ή και περισσότερους εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο , ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η δικαστική διερεύνηση.