Διπλή έρευνα προκάλεσε η χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Στόχος της έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο ένα κρατούμενος και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστεί ποιοι συμμετείχαν στη συμπλοκή αλλά και αν προηγουμένως είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Την ίδια ώρα, γίνονται φύλο και φτερό όλοι οι Φάκελοι των κρατουμένων στο ψυχιατρείο των φυλακών. Στο μικροσκόπιο θα μπουν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά, οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν αλλά και  ποιος γιατρός, ιδιώτης ή του δημοσίου ,  τους παρακολουθούσε.

Επιπλέον, θα ελεγχθούν οι επισκέψεις που δέχτηκαν οι κρατούμενοι το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ο οποίος αναφέρθηκε  στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο  τη βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε με νόημα ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».