Ο συνήγορος του γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας, βρέθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου και προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ενόψει και των ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες πρόκειται να βγάλουν άμεσα από τη φυλακή τον πελάτη του.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός ενεχυροδανειστής βρίσκεται κρατούμενος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ καθώς δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα η μεταγωγή του στις φυλακές του Ναυπλίου όπως αρχικά είχε διαταχθεί.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε αρχικά ότι «είναι θέμα ωρών να αφεθούν ελεύθεροι και ο εντολέας μου και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα διατυπώσει τη νομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή: Δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει νομιμοποίηση εσόδων. Δυστυχώς για τον εντολέα μου η διωκτική αρχή, δηλαδή η αστυνομία παραπλάνησε και τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, παραπλάνησε και τον εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη και για λίγες ώρες παραπλάνησε και την κυρία ανακρίτρια. Μόνο διαδικαστικοί λόγοι εμποδίζουν τη γρηγορότερη επιστροφή του εντολέα μου στην κοινωνία».

Όπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Κούγιας, η άμεση απάντηση της ΑΑΔΕ για το αν υπάρχουν δασμοί στη μεταφορά χρυσού προς την Τουρκία «ήρθε μέσα από προσωπική ευθιξία και εμπλοκή της ανακρίτριας με προσωπικές γνωριμίες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «είχα πει στους αστυνομικούς και το επανέλαβα και μπροστά στην ανακρίτρια, ότι διαπράττουν το κακούργημα της καταχρήσεως εξουσίας. Το πρώτο μέλημά μας είναι να δοθεί ελεύθερος πίσω στην κοινωνία ο πελάτης μου. Το δεύτερο είναι να δοθεί ένα μάθημα σε όποιον έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να χρησιμοποιήσει τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς με σκοπό να υπάρξει εμπλοκή της δικαιοσύνης στην πολιτική στην Ελλάδα».